AMSTERDAM - In Amsterdam delen auto-eigenaren opvallend vaker hun auto dan enkele jaren geleden. Het hebben van een auto lijkt minder belangrijk te worden voor de jongere generaties dan voorheen waardoor auto-eigenaren hun auto op lucratieve wijze kunnen delen. Dit delen wordt simpel gemaakt en ondersteund door een bedrijf zoals SnappCar. Dit platform brengt vraag en aanbod van autogebruik bij elkaar en lost hiermee mobiliteitsproblemen op.


Ruimtegebrek
In de binnenstad van Amsterdam zijn er onvoldoende parkeerplekken om elke inwoner te voorzien van een parkeerplaats voor een eigen auto. Heb je wel een eigen parkeerplaats? Dan betaal je daar vaak een fors bedrag voor. Gemiddeld staat een auto in Nederland 23 uur per dag stil. Auto-eigenaren compenseren daarom vaak de kosten door de auto op deze ongebruikte uren te delen tegen een vergoeding.

Bewust niet in het bezit van een auto
Het hebben van een auto is niet voor iedereen weggelegd door de hoge kosten die komen kijken bij o.a. het aanschaffen, verzekeren en onderhouden van een auto. Ook kan geen auto hebben een bewuste keuze zijn om het milieu en de openbare ruimte te sparen. Daarbij komt dat het openbaar vervoer goed te gebruiken is en in de binnenstad je met de fiets op vele plekken gemakkelijk komt. Moet je toch ergens heen waar je lastig zonder auto komt? Dan is autodelen wellicht een goede optie. Hierbij kun je een auto in de buurt ophalen en betaal je slecht voor de uren dat je hem nodig hebt.

Gemakkelijk huren of verhuren
Via SnappCar kun je jouw auto eenvoudig te huur aanbieden. Je auto is bij de verhuur vervolgens all risk verzekerd. Wil je zelf een auto huren in Amsterdam? In Amsterdam staan er altijd meerdere deelauto’s bij jou in de buurt. Hierbij kun je kiezen voor een persoonlijke sleuteloverdracht met de verhuurder of kies je voor Keyless waarbij je de auto eenvoudig via de app opent. Autodelen doe je in een handomdraai