AMSTERDAM - De tentoonstelling “De eeuw van Juliana” trekt vele ‘Oranje’ fans: natuurlijk ook familieleden van Koningin/Prinses Juliana zelf. Een duikje in beeld en woord van de geschiedenis en achtergrond van je grootmoeder en overgrootmoeder is altijd bijzonder, helemaal als die ooit Koningin van Nederland was.


Onze Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima en hun 3 dochters waren vast en zeker ook onder de indruk van de mooie tentoonstelling 'De eeuw van Juliana’, gewijd aan Koningin/Prinses Juliana in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. Prinses Beatrix was hen al voorgegaan, opende de tentoonstelling, kwam kijken en bleef al veel langer dan gepland.

De tentoonstelling, die tot april 2023 duurt, herdenkt de geschiedenis van Koningin/Prinses Juliana die 75 jaar geleden gekroond werd tot Koningin van Nederland. Hier tonen wij een speciale familiefoto die ter plekke werd gemaakt.

Nog niet eerder is er zoveel materiaal uit de collectie van het Koninklijk Huisarchief voor een en dezelfde expositie tentoongesteld. Wie nog niet naar deze tentoonstelling in Amsterdam is geweest; een aanrader!

Tijdens de Museumnacht wordt er overigens afgetrapt in de Nieuwe Kerk met een speciale onthulling, in samenwerking met het Jordanese café De Blaffende Vis (en hun vrienden). Dit café is in Amsterdam en omstreken bekend om hun jaarlijkse opvallende gevelversiering over het Koningshuis tijdens Koningsdag