NEDERLAND - Na een onstuimige week met veel wind en regen en een droog, en vooral op zondag, zonnig weekend lijkt het ook de komende dagen droog en rustig herfstweer te worden. De maandag kan nog voor wat buien zorgen, maar in de dagen erna is het zacht en vooral droog. Het volgende weekend is er echter alweer een omslag te zien naar veel onstuimiger weer.


Op maandag trekken er vooral nog enkele buien over het noorden en westen van het land. Meer landinwaarts lijkt het droog te blijven bij een mix van wolken en zon en een temperatuur tussen de 12 en 14 graden.

Vanaf dinsdag blijft het vrijwel overal droog al kan er die dag nog een lokaal buitje allen. Bij een matige zuidwestenwind wordt het ook nu zo'n 13, 14 graden bij een mix van bewolking en zon.

Midweeks, op woensdag, blijft het overal droog en gaat de temperatuur zelfs een graadje omhoog. De wind neemt ietsje toe, maar bij een temperatuur van 15, 16 graden is het prima vertoeven op het moment dat het zonnetje doorkomt.

Donderdag kan wel eens de mooiste dag van de week worden met een matige zuidenwind en een herfstzonnetje die vrijwel in het hele land tevoorschijn komt. Ook dan kan he zomaar een graad of 16 worden, wat vrij zacht is voor de tijd van het jaar.

Vrijdag overdag is het ook nog zacht en droog, maar in de avonduren volgt er een omslag naar iets onstuimiger weer waar we in het laatste weekend van oktober mee te maken krijgen.

In het volgende weekend is het weer echt herfst en vooral de zaterdag kan voor de nodige buien zorgen. Daarbij neemt de (zuid)westen wind toe en die kan langs de kust zelfs heel stevig zijn. Ook de temperatuur doet weer een klein stapje terug. Ook zondag worden er buien verwacht al zijn die wel iets minder in aantal dan op zaterdag.