AMSTERDAM - Alleen op vrijdag 6 december ontdek je de nieuwe Slaapwandeling-app gratis in je pyjama.

Deze winter beleef je ARTIS op een hele andere manier, in het aardedonker, na openingstijd. Met een speciaal ontwikkelde app dwaal door het park en bezoek je Micropia. Hoe slapen flamingo’s op één poot, waarom geven paddenstoelen licht en hoe jagen vleermuizen in het donker? Je staat stil op het allerdonkerste plekje van ARTIS. Wat hoor je? Wat ruik je? Doe de Slaapwandeling en ontdek de verhalen van donker ARTIS.

Bij de ingang krijgt iedereen in pyjama ter plekke een gratis toegangskaart. Kom je in een spijkerbroek of andere kleren waar je niet in slaapt? Dan kun je een kaartje voor het normale tarief van € 15,00 kopen. Ook tellen sportkleding en leggings niet als pyjama, maar zijn wel ideaal om onder je pyjama aan te trekken om het extra warm te hebben. Daarnaast mag je net als op alle andere dagen in ARTIS niet in verkleedkleren naar binnen, dus ook niet in een dierenonesie met capuchon. In een andere onesie of pyjama met een dierenprintje mag je wel naar binnen.

De wandeling duurt circa anderhalf uur en is geschikt alle leeftijden. Zorg dat je telefoon voldoende is opgeladen (minstens 50%).

Wanneer: alleen vrijdag 6 december
Hoe laat: tussen 17.00 en 20.00 uur. Om 19.30 uur sluiten de kassa en toegang.
Prijs: gratis in pyjama

6 december t/m 18 januari
Na vrijdag 6 december loop je de Slaapwandeling tot en met 18 januari elke donderdag, vrijdag en zaterdag en in de kerstvakantie dagelijks (m.u.v. 31 december), tussen 17.00 en 20.00 uur. Om 19.30 uur sluiten de kassa en toegang. Klik op de knop hieronder voor meer informatie en toegangskaarten.