AMSTERDAM - Eline van der Laan, de elfjarige dochter van de recent overleden burgemeester Eberhard van der Laan, heeft zondagavond een nummer op 3FM aangevraagd voor haar vader.

Eline belde tijdens de show van 3FM-dj Herman Hofman met de studio. Ze wilde graag een liedje horen voor haar vader: 'Rebellion (Lies)' van de Canadese band Arcade Fire. "Dat was het lievelingsliedje van mijn overleden vader. Hij vond het heel erg mooi en daardoor vond ik het ook heel erg mooi." liet ze weten. "Ik mis hem wel heel erg, maar ik vind het wel altijd mooi om naar zijn lievelingsmuziek te luisteren want dat geeft mij ook weer een mooie herinnering."

Normaal gesproken speelt de dj 'het allerkutste spelletje van de Nederlandse radio', waarbij er aan de luisteraar een vraag wordt gesteld. Wanneer zij het antwoord goed hebben draait Herman een liedje naar keuze, bij een fout antwoord draait hij een nummer op Spotify wat nog nooit beluisterd is. Hofman vond het in dit geval niet echt gepast om het spel te spelen.

Beluister het volledige fragment hier.