AMSTERDAM - Een kantoorbaan per definitie saai? Totaal niet! Er zijn echt wel leuke, enerverende, uitdagende en creatieve kantoorbanen te vinden. En dit zijn ook nog wel banen die daarnaast goed betalen. Het vooroordeel dat kantoorbanen saai en suf zijn is echt niet meer waar. Daarnaast maken collega’s ook vaak het verschil. Wanneer je op een kantoor werkt waar je omringt bent met leuke, inspirerende collega’s dan zul je zien dat dagen voorbij vliegen en het bijna jammer is dat het weekend is. Al kun je ook overdrijven natuurlijk. Dus hier; leuke kantoorbanen op een rij!

De beste assistent

Secretaresse zijn vraagt om veel verschillende kwaliteiten, maar mocht je hierover beschikken dan is het aan te raden om er in door te groeien. Ontwikkel jezelf tot executive assistant. Hier houdt het niet op bij het regelen van afspraken, maar ook de inhoud is hierbij van belang. Je bereidt afspraken voor maar bent er óók bij aanwezig. Dit zorgt er dus voor dat je als executive assistant bij de meest interessante bijeenkomsten aansluit en ook meereist met je leidinggevende. Voor je het weet ben je op een internationale dienstreis! Ook ben je bij deze baan betrokken bij het organiseren van events en regelen van privé zaken. Kortom, een baan met veel dynamiek waar je op de meest onverwachte plekken terecht komt.

Altijd en overal

Welke baan op kantoor voor jou verder leuk en interessant is, dat hangt natuurlijk ook af van je kennis en persoonlijke voorkeuren. Maar wat wel heel veel mensen leuk en interessant vinden, is het feit dat er steeds vaker remote en hybride gewerkt kan worden. Zoek dan ook een kantoorbaan waar dit mogelijk is. Waarbij je eigenlijk gewoon zelf kan bepalen waar je kantoor is. Sommige werkgevers bieden de mogelijkheid om een paar maanden per jaar vanuit het buitenland te werken. Ideaal wanneer je die grauwe Hollandse winters wel even zat bent. Dus een leuke kantoorbaan? Zorg er dan voor dat je zelf mag bepalen waar je kantoor is!

Kortom, een kantoorbaan hoeft echt niet saai te zijn. Zelfs niet wanneer dit ook nog eens een standaard 9 tot 5 baan is. Het is maar net wat je er zelf ook van maakt. Vraag om flexibiliteit en uitdaging, toon inhoudelijke betrokkenheid en steek je vinger op wanneer er gereisd mag worden. Wanneer je dit allemaal aanpakt en oppakt, kun je de leukste kantoorbaan hebben die maar denkbaar is!