AMSTERDAM - De afgelopen week is er weer veel gebeurd in (de regio) Amsterdam. Wij hebben het belangrijkste nieuws per dag op een rijtje gezet. Dit is het nieuwsoverzicht van week 48, met daarin onder andere een ongeluk op de Middenweg en meer bekeuringen voor bellen en appen achter het stuur.

MAANDAG 27 NOVEMBER - BOMEN RIBESSTRAAT AANGETAST

AMSTERDAM - Onderzoek naar de toestand van de bomen op de Ribesstraat wijst uit dat een meerderheid van de bomen aangetast is door de perenprachtkever en matig tot slecht van kwaliteit is. Het stadsdeel gaat de groeiplaatsen verbeteren en de bomen vervangen.
Lees meer

DINSDAG 28 NOVEMBER: DON'T LET DADDY KNOW VOLGEND JAAR OPNIEUW NAAR AMSTERDAM

AMSTERDAM - De organisatie van Don't Let Daddy Know heeft zojuist bekendgemaakt dat ze opnieuw terug zullen keren naar Amsterdam. Op 2 en 3 maart zullen onder andere Axwell & Ingrosso, Headhunterz en meer een optreden geven.
Lees meer

WOENSDAG 29 NOVEMBER: DE NIEUWE KERK AMSTERDAM ORGANISEERT GOEDE VOORNEMENS WEEK

AMSTERDAM - In het begin van het jaar komt eigenlijk iedereen met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Stoppen met roken, afvallen en eerder naar bed: allemaal dingen om de slechte gewoontes aan de kant te schuiven voor goede dingen. In het kader van deze goede voornemens organiseert De Nieuwe Kerk Amsterdam van 14 tot en met 18 januari de Goede Voornemens Week.
Lees meer

DONDERDAG 30 NOVEMBER: POLITIE ZOEKT GETUIGEN VERKEERSONGEVAL MIDDENWEG

AMSTERDAM - Op dinsdagmiddag 29 november 2017 heeft een verkeersongeval plaatsgevonden op de Middenweg in Amsterdam. Daarbij brak een 9-jarige jongen zijn been. De politie zoekt getuigen.
Lees meer


DONDERDAG 30 NOVEMBER: PRORAIL WIL ONBEWAAKTE OVERWEGEN SNELLER WEG: TE GEVAARLIJK

NEDERLAND - Als het aan ProRail ligt, is de onbewaakte spoorwegovergang vanaf 2021 verleden tijd. Het is volgens de spoorbeheerder gewoonweg te gevaarlijk en onverantwoord om die overwegen nog langer in functie te laten.
Lees meer

VRIJDAG 1 DECEMBER: BONNENREGEN VOOR BELLEN EN APPEN ACHTER HET STUUR

NOORD HOLLAND - De politie heeft tientallen bekeuringen uitgedeeld tijdens extra controles op smartphones in het verkeer. De Noord-Hollandse politie kondigde vorige week al aan dat zij strenger zou controleren om gevaarlijk situaties te voorkomen.
Lees meer