AMSTERDAM - Je hebt het vast en zeker wel eens een keer gehoord tijdens een gesprek met vrienden of familie bij jou in de omgeving. Het boeken van een vakantie naar New York is vandaag de dag steeds populairder. En dat is ook niet zo gek, want deze stad is bereikbaarder dan ooit. Zie jij jezelf al wandelen over Broadway? Relaxen in Central Park? En shoppen in SoHo, Ja, je leest het al goed. Hier ga je de tijd van je leven hebben. Niet zo gek dus dat veel mensen de keuze maken om een trip naar deze wereldstad te boeken. Jij binnenkort ook? We geven je alvast een paar handige tips van highlights die je zeker eens een keer moet hebben bezocht.

Het vliegen naar deze wereldstad is steeds toegankelijker geworden


Dat een vakantie naar New York vandaag de dag steeds geliefder is, heeft voor een groot deel te maken met de erg fijne bereikbaarheid van de stad. Iedere dag vertrekken er meerdere vluchten vanuit vrijwel iedere grote luchthaven naar de stad. Dit betekent dus ook dat je je reis erg flexibel in kunt delen en kunt vertrekken wanneer dat voor jou het beste uitkomt. Misschien heb je daar op dit moment al een bepaalde voorkeur voor.

Het hele jaar door heeft de stad zo zijn eigen charme

Het maakt niet uit of je in de lente, zomer, herfst of winter vertrekt naar New York. Ieder seizoen heeft weer zo zijn eigen charme. Zo geniet je van de eerste warme zonnestralen in de lente, je viert vakantie met magisch vuurwerk tijdens de 4th of July, in het najaar dompel je jezelf onder in Halloween-thema en in de winter is de stad magisch verlicht met duizenden lichtjes. Op ieder moment van het jaar beleef je de stad dus weer op een totaal andere manier.

Voor jong en oud zijn er volop activiteiten te beleven

Maar er is nog een ander groot voordeel verbonden aan het vieren van vakantie in New York. Er zijn onwijs veel activiteiten die je kunt ondernemen. Je kunt daarbij denken aan de bekende highlights zoals het bezoeken van het Vrijheidsbeeld en Central Park. Natuurlijk mag je het bezoeken van een honkbalwedstrijd in New York ook niet overslaan. Zorg ervoor dat je hiervoor je kaartjes op tijd besteld, zodat je verzekerd bent van een plekje in het stadion. Gelukkig kun je dat in Nederland al online regelen via www.hellotickets.nl. En pak je de metro en reis je net buiten de stad? Dan kijk je je ogen uit in Coney Island. Voor jong en oud is er dus enorm veel te zien en te doen. En dat maakt het reizen naar New York voor ieder denkbaar reisgezelschap enorm leuk om te doen.

Op het gebied van accommodatie is er erg veel mogelijk

Je hebt vast en zeker een bepaald budget in gedachten dat je graag uit wil geven aan je reis in New York. Het type accommodatie draagt daar voor een erg groot deel aan bij. Denk daarbij aan appartementen of hotels. Maak ook de wijk waar je verblijft draagt voor een erg groot deel bij aan de prijs die je per nacht betaalt. Het is dus altijd een goed idee om jezelf te oriënteren op deze wijken en zo een gerichtere keuze te maken voor het verblijf.

Je kunt een trip naar New York ook met andere leuke highlights combineren

Dat je je geen enkel moment gaat vervelen in New York, dat is zeker. Maar wist je dat er in de regio ook tal van indrukwekkende highlights te bezoeken zijn? Dus heb je net even wat meer tijd over in de Verenigde Staten? Probeer dan bijvoorbeeld ook nog een dag de Niagara Falls te bezoeken. Tip! Vanaf de Canadese kant zijn deze watervallen op z’n mooist. Kies ervoor om de watervallen vanaf de kant te bekijken of boek een tour met de boot en kom hierdoor enorm dicht bij het natuurverschijnsel. Hier maak je vast en zeker de mooiste herinneringen voor het leven.

Tip! Houd de prijs van de vliegtickets altijd goed in de gaten

Wil je maar al te graag zeker zijn van de beste prijs voor die ene bijzondere reis naar New York? Dan is het ook altijd een erg goed idee om de prijs van de vliegtickets ruim van tevoren goed in de gaten te houden. Zo ga je altijd erg gericht op zoek naar de beste deal. En dat is wel zo leuk, want hierdoor heb je net even wat meer budget over voor het plannen van leuke uitjes op de plek van bestemming. Plan je binnenkort je welverdiende reis naar deze spectaculaire stad? Neem alvast eens een keer een kijkje online en ontdek de ticketprijzen voor een reis naar New York.