AMSTERDAM - Het is de plek voor expats in Nederland: Amsterdam. Steeds meer mensen komen vanuit het buitenland richting onze Hoofdstad om hier voor een bedrijf te werken. Het is een trend die over de hele wereld gaat en ook Amsterdam lijkt er zijn voordeel mee te doen. Maar waarom kiezen expats nu juist voor Amsterdam? Wat maakt Amsterdam zo bijzonder? Dit zijn 3 redenen waarom Amsterdam een geweldige stad is voor expats.

Je hebt altijd wat te doen

In Amsterdam is het nooit saai. Door de stad lopen alleen al is een attractie op zich. Zeker voor mensen uit het buitenland zijn de oude Nederlandse gebouwen en de grachten helemaal geweldig. Even niks te doen? Dan is er altijd wel een terrasje of een park waar je nieuwe contacten kunt leggen in de stad. Buitenshuis is er altijd iets te beleven voor expats. Blijf je liever even binnen om uit te rusten? Dan zijn de nieuwste online casino’s in Nederland ook bij expats erg in trek om te tijd te vullen.

Aan culturen geen gebrek

Amsterdam is niet alleen altijd druk, het is ook altijd druk in Amsterdam. Met veel mensen van verschillende achtergronden is de hoofdstad één van de meest multiculturele steden ter wereld. Voor expats is dit natuurlijk ideaal. Om iemand te vinden met dezelfde cultuur als jij hoef je vaak niet heel veel moeite te doen.

Niet alleen dat, ook op gebied van taal is dit ontzettend voordelig. Veel expats spreken geen Nederlands en omdat zij er vaak voor korte tijd zijn hebben zij geen tijd om de Nederlandse taal te leren. Daarom is het voor expats zeer fijn dat Engels bijna overal in Amsterdam vloeiend gesproken wordt. Wat te drinken bestellen in het terras? Iemand op straat om directies vragen? De kans is groot dat dit gewoon in het Engels kan in Amsterdam.

Perfect gelegen

Naast de sociale voordelen, is Amsterdam ook praktisch gezien een hele aantrekkelijke stad voor expats. De hoofdstad is een economisch middelpunt in Nederland en de verbindingen zijn uitstekend. Reizen met het openbaar vervoer? Dan kun je binnen Amsterdam met de bus, metro of tram bijna overal snel komen. Ook wanneer je net buiten de stad werkt, wat veel expats doen, ben je vaak snel op de bestemming waar je moet zijn. Anderzijds ben je ook met de auto en de fiets erg flexibel binnen Amsterdam. Hoewel het verkeer vaak druk is, zijn de verbindingen ontzettend goed.