AMSTERDAM -TikTokkers Jesse, Nova en Quinten roepen kinderen op mee te doen met het Koninklijk Concertgebouw Concours, de eerste ronde is digitaal.


Drie van de meest populaire TikTokkers van Nederland, Nova, Jesse en Quinten, samen goed voor meer dan 800.000 volgers, roepen hun volgers op om mee te doen aan het Koninklijk Concertgebouw Concours. Met de samenwerking hoopt Het Concertgebouw jonge kinderen die muziek maken te enthousiasmeren om deel te nemen aan het concours en muziek maken op jonge leeftijd te stimuleren. Nu de scholen dicht zijn is er een kans om extra tijd aan muziek te besteden. Bovendien is de eerste ronde van het Concours digitaal (via YouTube) en daarmee ongehinderd door het Corona-virus.

TikTok & Het Concertgebouw
TikTok is met 1,5 miljoen gebruikers het snelst groeiende social media netwerk van Nederland en zeer populair onder jongeren. Het platform draait om het playbacken van muziek, geluidseffecten en soundbites. Vanwege de muzikale kant van het netwerk zocht Het Concertgebouw contact met drie van de meest populaire en meest muzikale TikTokkers: Nova (17 jaar, 214.000 volgers) , Jesse (18 jaar, 288.000 volgers) en Quinten (15 jaar, 410.000 volgers). Samen namen ze verschillende video's op in Het Concertgebouw. Binnen één dag bereikten de video's honderdduizenden kinderen met vele enthousiaste reacties tot gevolg. Jesse: "Echt uniek op deze locatie te mogen tiktokken! Weet zeker dat heel veel kinderen het gaaf vinden hier muziek te mogen maken, dus maak ook een video en meld je aan!"

"Meedoen aan het concours kan een mooie afleiding zijn voor kinderen in deze tijden."

Koninklijk Concertgebouw Concours
Jonge musici binnen alle muziekstijlen zijn welkom om deel te nemen aan het concours dat als doel heeft Het Concertgebouw toegankelijk te maken voor kinderen. Het is een concours voor alle kinderen is die muziek spelen of zingen. Of je nou net begonnen bent met muziekles of al jaren de sterren van de hemel speelt. Het Koninklijk Concertgebouw Concours wordt voor de twaalfde keer georganiseerd. Claudia Lotti, hoofd educatie: "Het concours is voor ons een prachtige manier om musicerende kinderen uit heel Nederland een podium te geven. Meedoen is een feest en een mooie afleiding in deze tijden. Met de workshop en masterclass kunnen we kinderen ook echt een extra motivatie geven om verder te gaan in de muziek."

Meedoen via YouTube

Deelname is eenvoudig, meld je voor 30 april aan via https://www.concertgebouw.nl/concours en stuur een video in via YouTube. (De YouTube video kan eenvoudig thuis worden opgenomen met telefoon of andere camera.) Na de YouTube-ronde is er op 30 mei voor alle deelnemers een workshop (waarbij de TikTokkers ook aanwezig zullen zijn voor een meet & greet). De geselecteerde halve finalisten op 23 mei (onder voorbehoud) in de Kleine Zaal spelen. De grote finale is op 21 juni in Het Concertgebouw voor een jury met onder anderen dirigent Vincent de Kort (bekend van Maestro), violist Julia Philippens (Fuse) en bandoneonist Carel Kraayenhof..

Het Koninklijk Concertgebouw Concours staat open voor jong muzikaal talent uit heel Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Vandenbroek Foundation.

Data (onder voorbehoud ontwikkeling Corona maatregelen)
20 april deadline aanmeldingen
23 mei Halve Finale
30 mei Workshop
6 juni Masterclass
21 juni Finale

TikTokkers

Nova: https://www.tiktok.com/@n.ovaax
Jesse: https://www.tiktok.com/@jessevanwieren
Quinten: https://www.tiktok.com/@quinten___

De video's van Quinten, Jesse en Nova zijn enkele weken geleden al opgenomen, ruim voor de Cornona-maatregelen.

De cijfers tot nu toe:
Views: 135K
Likes: 39,5K
Reacties: 800

Een greep uit de honderden reacties van de kinderen:

-Hey, hier was ik vorige week met mijn klas
-Ik speel viool, misschien wil ik wel meedoen
- Ik was in het concertgebouw een tijd geleden
- Ik ga meedoen!
- Wauw dit is zo ontzettend goed
- Kan je ook meedoen voor zingen of is het alleen voor instrumenten?
- OMGGG mijn moeder werkt daar. Jij kan echt goed zingen
- Ik ben 8 maar kan wel gitaar spelen
- wow jij kan echt goed gitaar spelen
- Ik kan drummen, dus ga kijken of ik kan meedoen

Video over het Concertgebouw Concours

https://youtu.be/TpdUBPuiP6o

Optreden in Het Concertgebouw? Zo doe je mee aan het Koninklijk Concertgebouw Concours!