AMSTERDAM - Als Amsterdammer ben je vanzelfsprekend trots op je stad. Maar net als met vele van je stadgenoten vind je zeker dat er enkele aspecten van de stad verbeterd kunnen worden. Heb jij enkele irritaties aan Amsterdam? In dit artikel bespreken we enkele irritaties waarin elke Amsterdammer wat zal herkennen. Sommige van deze irritaties zal je enkel realiseren wanneer het besproken wordt. Je weet in ieder geval zeker dat je niet de enige bent met sommige kleine frustraties.

Parkeerruimte voor eigen- en visite gebruik

In de eerste plaats is de parkeerruimte vaak een bron van irritatie. Waarom? In Amsterdam is het parkeren als bewoner moeilijk en duur. Daarnaast is er ook gewoonlijk geen ruimte voor je visite om hun auto te parkeren. Hoewel de trams, bussen en andere vervoersmiddelen een ideaal alternatief lijken te zijn, is het onhandig wanneer je gezinsleden of vrienden uitnodigt die buiten Amsterdam wonen of op ongebruikelijke tijden een bezoek willen brengen.

De hoge mate van toeristen

Een andere grote irritatie is de hoge mate van toeristen. Hoewel Amsterdam een populaire stad onder toeristen is, zorgt het ervoor dat bepaalde plekken overvol lopen en kan je als inwoner moeilijk parkeren of op een rustige plek zijn. Ook is het vaak lastig om bepaalde zaken te doen die je als inwoner nodig hebt, omdat de toeristen veel langer in de rij staan. Als kers op de taart kan het 's nachts ook erg lawaaiig zijn. Hoewel de gemeente veel doet om de toeristenstroom te beheersen, kan het soms erg frustrerend zijn.

Hoge prijzen van alles

Tot slot zijn de hoge prijzen van alles een hoge irritatie. Van ontroerend goed tot producten en diensten; het lijkt alsof je meer betaalt als je in Amsterdam woont dan elders. Of dat nu komt omdat de stad populair is of omdat bedrijven misbruik maken van de situatie; het is een frustratie die veel Amsterdammers delen. De hoge prijzen van bijvoorbeeld een slotenmaker Amsterdam kunnen je soms dwingen om buiten de stad te zoeken naar goedkopere opties, wat zeker onhandig kan zijn.

Al met al zijn er vele irritaties die behoren bij het leven als Amsterdammer. Hoewel de stad vele voordelen heeft, zijn er ook enkele ongemakken waar je mee te maken krijgt. Door deze situatie bewust onder ogen te zien en er wat luchtigheid aan te geven, kunnen we samen een stap in de richting van verbetering zetten.