AMSTERDAM - Binnenkort zijn er bijeenkomsten over het verbeteren van de zogenaamde loopdekken in de Amsterdamse Poort. Boven de Lidl en het Kruidvat zijn woningen die via trappen en looppaden bereikt kunnen worden. Vanwege verloedering en gebrek aan kwaliteit is deze openbare ruimte dringend aan vernieuwing toe. De gemeente heeft daarvoor een voorlopig ontwerp gemaakt. Volwassen bewoners en hun kinderen kunnen laten weten wat zij daarvan vinden.

Op dinsdag 19 december zijn kinderen tussen 17.00 en 18.00 uur welkom in de Plaza van het stadsdeelkantoor aan het Anton de Komplein. Op het plateau boven de Lidl aan het Bijlmerplein komt een speelterrein. Hoe moet dat eruit komen te zien? Daar kunnen kinderen over meepraten. Van 19.00 tot 21.00 uur mogen volwassen buurtbewoners in dezelfde ruimte reageren op het voorlopige ontwerp (PDF, 9,2 MB). Belangrijke bespreekpunten zijn de kleur van de tegels op de vloer van de woondekken en de manier waarop de privéterreinen worden afgeschermd.

Planning

De inspraakperiode duurt tot en met donderdag 4 januari 2018. Daarna is het niet meer mogelijk om te reageren op het voorlopige ontwerp. De gemeente verwerkt dan alle opmerkingen tot een definitief ontwerp. Eind februari zal de Vereniging van Eigenaren (VvE) een aannemer selecteren om het werk uit te voeren. De verwachting is dat werkzaamheden in maart 2018 zullen starten.

Contact

Heeft u vragen over het voorlopige ontwerp, de bijeenkomsten of de inspraakperiode? Neem dan contact op met Jules Pollaert via telefoonnummer 06 4841 0444 of via het mailadres j.pollaert@amsterdam.nl.