AMSTERDAM - ‘Deel je geschiedenis in Nieuw-West.’ Zo heet de bijeenkomst op donderdag 6 juli in het Calvijn College over onderwerpen als mensenrechten, migratie, slavernij, discriminatie en emancipatie. De bijeenkomst moet bewoners en organisaties in Nieuw-West inspireren tot activiteiten waarbij de diversiteit in ons stadsdeel centraal staat. Het stadsdeel wil goede ideeën subsidiëren.

Met haar unieke bevolkingssamenstelling heeft stadsdeel Nieuw-West ook een eigen Amsterdamse geschiedenis. De gemeente wil haar inwoners stimuleren om hun geschiedenissen te delen zodat  er meer acceptatie en begrip ontstaat. Op het programma staan onder andere verhalen van de bewoners van Riekerhaven, verschillende generaties gastarbeiders en de Marokkaanse verpleegsters in de Tweede Wereldoorlog.

De bijeenkomst wordt gehouden van 15.00 tot 17.30 uur in het theaterzaal van het Calvijn College. Werkt u op het gebied van diversiteit en wilt u ook aanwezig zijn? Stuur dan uiterlijk 3 juli een mailtje aan mevrouw Margie Pattiselanno, m.pattiselanno@amsterdam.nl.