AMSTERDAM - Van 5-9 september slaat de reizende kunstmanifestatie WAAG haar tent op in de in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West. WAAG vertelt en verbeeldt de verhalen van jonge Amsterdammers over jong zijn in de stad. Wat en waar is jouw plek, en vooral, hoe kom je daar? Hoe vind je je balans als jongere op weg naar een volwassen bestaan?

Wat is WAAG?

Jongeren, lokale makers, overheid en organisaties uit de wijk trekken samen op rondom thema’s die jongeren bezig houden. WAAG reist door Amsterdam en strijkt steeds tijdelijk neer in een wijk. Ditmaal is de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West aan de beurt. Een hele week kan men deelnemen aan allerlei activiteiten rondom het thema jongeren.

Doen, spelen, experimenteren en leren

Kom naar de installatie die dienst doet als theater, expositieruimte, hangplek en debat-arena. Waag is 24/7 open voor iedereen. Schuif aan en praat mee in “De Arena voor Gesprek” of doe mee aan de driedaagse workshop van “Living Library”, waarbij ervaren trainers je leren een goed verhaal op te bouwen en te presenteren, of doe mee aan de workshop “Urban Taping”, waarbij we een kleine documentaire maken over de buurt, of laat je overdonderen door de theater voorstelling op vrijdag en zaterdag.

WAAG - De Voorstelling

Onder begeleiding van het artistieke team schreven jongeren tussen de 20 en 28 jaar hun scènes en maakten zij beeldend werk voor de expositie. Deze voorstelling combineert dans, theater en muziek met het gesproken woord en is gebaseerd op de absurditeit, de lichtheid en de rauwe randjes van het dagelijks leven van Amsterdamse jongeren. Wat verbindt deze jongeren en wat juist niet? Wat weten ze zeker en waar wordt het ongemakkelijk? Hoe blijf je in balans? Geen hapklare antwoorden, maar wel ontdekkingen met de nodige losse eindjes, pieken en dalen en botsende dromen.

Programma

Van 5 tot en met 9 september is de Notweg in de Wildemanbuurt in Amsterdam Nieuw-West het toneel waar jongeren hun stem laten horen. Wil je kosteloos meedoen aan workshops? Meld je dan per e-mail aan via kim@thebeach.nu, vermeld om welke workshop het gaat of bel 06 3511 9472.

  • WAAG WORKSHOP / Film maken

Dinsdag 5 september, 15.00 – 18.00 uur

  • WAAG WORKSHOP / Urban Taping

Dinsdag 5 september, 16.00 – 18.00 uur

  • WAAG WORKHOP / Living Library

5 -7 september, 16.00 – 19.00 uur

  • WAAG DE ARENA VOOR GESPREK

Donderdag 7 september, 18.00 – 22.00

  • WAAG DE VOORSTELLING

Vrijdag 8 en zaterdag 9 september 20.30 – 22.00 uur

Kosten: buurtbewoner/ CJP/ Stadspas/ tot 25 jaar: €5,80

Standaard €10,80

  • De manifestatie sluit af bij Pakhuis de Zwijger op 28 en 29 september.

Meer informatie

Voor actuele informatie, het uitgebreide programma-overzicht en kaartverkoop, zie www.movingartsproject.nl/waag en Facebook @MovingArtsProject.