AMSTERDAM - Het is je ongetwijfeld niet ontgaan dat er in Amsterdam een groot woningtekort is. De prijzen van woningen liggen zeer hoog en dit geldt ook voor de gemiddelde huurprijzen. Dit is natuurlijk zeer frustrerend, want Amsterdam is een dynamische stad en daarom willen veel mensen er wonen.


Om die reden is het geen slecht idee om wat het aan woningprobleem te doen en daar bijvoorbeeld extra containerwoningen neer te zetten. Maar wat zijn dan de verschillende voordelen van containerwoningen?

Ze zijn duurzaam

Verduurzaming staat tegenwoordig hoog in het vaandel bij zowel de overheid, bedrijven en natuurlijk ook de normale burgers. Bij een duurzame maatschappij hoort ook een circulaire economie. In een dergelijke economie worden producten hergebruikt in plaats van weggegooid.


Een containerwoning hoort bij een circulaire economie, want de containers worden vaak eerst voor andere doeleinden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de scheepsindustrie. Het is dan ook mooi dat dergelijke producten een herbestemming krijgen en voor een deel het woningprobleem in bepaalde steden oplossen.

Gemakkelijk verplaatsbaar

Een containerwoning is ook bijzonder praktisch en om die reden zijn ze in veel steden zoals Amsterdam ook populair. Een containerwoning is, in tegenstelling tot een huis, gemakkelijk te verplaatsen en dat is bijzonder waardevol.


Dit zorgt er namelijk voor dat je ze bijvoorbeeld ook als noodwoning kunt gebruiken. Is er na een tijdje geen behoefte meer aan de containerwoning? Dan hoeven ze niet gesloopt te worden, maar kunnen ze gewoon elders geplaatst worden. Bijvoorbeeld in een ander stadsdeel, maar misschien ook wel in een geheel andere stad.

Snel te bouwen

Een ander voordeel van containerwoningen is de bouwsnelheid. Wanneer je een regulier huis gaat bouwen, dan ben je daar natuurlijk een tijd mee bezig. Er moet eerst een bouwplan komen, daarnaast worden de meeste huizen ook nog met stenen gebouwd en al met al ben je dus veel tijd aan de bouw kwijt.


Een containerwoning is soms al klaar en anders kan deze zeer snel gebouwd worden. Dit zorgt ervoor dat urgente woningproblemen snel en effectief opgelost kunnen worden.

Lage kosten

Bij het huren of kopen van een woning spelen de kosten natuurlijk de grootste rol. Een containerwoning gaat in beide gevallen gepaard met lage kosten. In de eerste plaats is het relatief goedkoop om een containerwoning te kopen en daardoor automatisch ook om er eentje te huren. Dit is ideaal voor mensen met een relatief laag inkomen, want in veel steden kunnen die geen reguliere woningen betalen.

Slotwoorden

In dit artikel zijn we dieper ingegaan op de verschillende voordelen van een containerwoning. Je kunt uiteraard tijdelijk een containerwoning huren, omdat je bijvoorbeeld aan het verbouwen bent. Daarnaast zijn er ook mensen die jaren met veel plezier in een containerwoning wonen.