AMSTERDAM - Na de winter zien we de eerste lichte tekenen van de naderende lente, het is dan alleen nog een koud kunstje om onze tuin klaar te maken voor de lente. Niettemin is dat soms verrassend veel werk. Om je daarbij te helpen hebben wij daar alvast een handige en praktische gids voor samengesteld. Je vindt er tips voor op elke moment van het jaar, ook voor de lente. We zetten ze allemaal samen in dit blogartikel:

Het gras maaien
Het gras maaien voor de lente is grotendeels een kwestie van planning. Het gras op de gewenste plek pas maaien, op een geschikte tijd en met een geschikt naaimateriaal. Gras maaien op het verkeerde moment kan namelijk het grondwaterpeil verlagen. Dat is niet goed voor de tuin. Het gras moet daarom voldoende groeien om de normale bemesting in de grond op te nemen en de grondwaterstand te stabiliseren. Maai het gras dus pas op het moment dat de kleur van de wortel, dieper in de grond, verandert van geel naar bruin. Deze wortel is dan voorzien van alle voedingsstoffen en mineralen die de plant in de volgende periode nodig heeft.

Je kan gras natuurlijk met allerlei verschillende apparaten maaien, maar de normale grasmaaier is toch het effectiefst! Via Keizers Haaksbergen kan je alle tuinmachines die je nodig hebt komende lente alvast aanschaffen.

Zaailingen planten
Zaailingen zijn te zien als een soort verjongingskuur voor je tuin. Je kunt er niet alleen mee genieten van nieuwe groenten en kruiden, maar kunt ze ook gebruiken bij hergebruik van oude planten. Door te zaaien krijg je altijd dezelfde soort groenten of kruiden. Je kunt ook kiezen voor zaaigoed of zaad van dezelfde soort. Een goed idee kan ook zijn om een mix te nemen van allebei. Het is namelijk het beste om te kiezen voor een mix van verschillende soorten. Deze zijn gevarieerd en hebben meer kans om gewassen te worden.

Nieuw betegelde pad en terras
Bij het aanleggen van een nieuw betegeld pad of terras is het belangrijk dat je het goed aanlegt. Het is de moeite waard om het met een fundering legering aan te leggen, om zowel de duurzaamheid als het uitzicht te verbeteren. Bij het aanleggen van een nieuw betegeld pad en terras is het belangrijk om voldoende ruimte achter het betegelde gedeelte te laten voor het opspuiten van de fundering. De fundering moet op een diepte van ongeveer 20 centimeter worden aangelegd.