AMSTERDAM - Amsterdam is de thuishaven van de Nederlandse voetbalploeg Ajax. De club werd opgericht in 1900 en kwam sinds 1956 uit in de Eredivisie, het hoogste niveau van het voetbal in Nederland. In 2021/2021 sleepte Ajax de 36e Nederlandse titel binnen. Dit deden ze aan met een overtuigende 5-0 overwinning op sc Heerenveen.


De Europa Cup/Champions League werd driemaal door Ajax gewonnen, de UEFA Cup één keer. Ajax is één van de slechts vijf voetbalclubs in de geschiedenis van de UEFA die in alle drie de grote clubtoernooien zegevierden. Het is daarmee een van de meest succesvolle clubs in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. In 2021 scoorden de Amsterdammers 106 doelpunten

Ajax scoorde slechts twee keer meer doelpunten dan in 2021: 117 doelpunten in 2018, de tweede beste score na het totaal van 118 in 2019. Haller droeg direct bij aan 48 doelpunten in 47 gespeelde wedstrijden over het hele jaar 2021. Zelf scoorde hij 21 doelpunten in de Eredivisie.

Sebastien Haller is daarmee ook de topscorer van Ajax

in 2021 2022, én de topscorer van de Eredivisie. Inmiddels komt Haller uit voor Borussia Dortmund in de Bundesliga, en voor de nationale ploeg van Ivoorkust in de spits. Haller begon zijn professionele loopbaan in Frankrijk bij Auxerre, en in 2015 vertrok hij in bruikleen naar de Nederlandse Eredivisieclub Utrecht voor hij naar Westham verhuisde en later definitief aantrad als spits bij Ajax. Eerder kwam hij ook uit voor Eintracht Frankfurt.

Nummer 2: Dusan Tadic

Doelpunten in de Eredivisie: 13. Tadic is geboren op 20 november 1988 en is daarmee 33 jaar. De Servische aanvallende middenvelder van Ajax neemt plek 2 in op deze lijst van topscorers in het seizoen 2021 – 2022. De aanvoerder van de Nederlandse landskampioenen, Dusan Tadic leidt zijn ploeg met eer. De 33-jarige Serviër wordt meer dan ooit onder de loep genomen nu Amsterdam een overvloed aan mogelijkheden in de voorhoede heeft.

Wist je dat je online op beste-bookmakers.nl kunt voorspellen wie dit seizoen de topscorer van de Eredivisie én van Ajax wordt?

3. Davy Klaassen

Doelpunten in de Eredivisie: 11. Davy Klaassen. Davy Klaassen verheugt zich erop dit jaar voor Ajax een impact te maken. Een aantal spelers heeft Ajax de afgelopen weken verlaten, maar de Amsterdamse club heeft ook een groot aantal nieuwe spelers gecontracteerd. Klaassen is absoluut een van de meest doorgewinterde spelers van Ajax.

Op nummer 4 van de lijst vinden we Antony

Hij scoorde in 2021 in de eredivisie 8 doelpunten. Met zijn 22 jaar is hij nog maar jong, maar zeker onmisbaar voor de club uit Amsterdam! Hij staat in de belangstelling van meerdere grote clubs in Europa.

Ook Brian Brobbey doet het goed bij Ajax. Hem vinden we op plaats 5 van deze lijst.

Hij scoorde in het seizoen 2021-2022 zes doelpunten. Het seizoen 2021-2022 was erg succesvol voor Ajax, met vijf spelers die meer dan tien doelpunten scoorden. Met 21 gescoorde doelpunten in alle competities tijdens dat seizoen voor Ajax was Sebastien Haller de topscorer van de ploeg.