AMSTERDAM - Een plan voor grastegels in parkeervakken, het aanleggen van een pluktuin, een Oostermarkt of het ophalen van vuilnis met fietskarren. Dat zijn de ideeën die nu op de Stem van Oost staan. Stem van Oost is het nieuwe online platform waarmee bewoners direct invloed kunnen uitoefenen op de bestuursagenda in hun stadsdeel.

U kunt als bewoner een idee of een plan delen via het online platform. Vervolgens kunnen buurtbewoners meepraten en hun stem uitbrengen op wat zij belangrijke onderwerpen in Oost vinden. Maandelijks komt het voorstel met de meeste stemmen direct op de agenda van het Algemeen Bestuur van stadsdeel Oost te staan.

Hoe werkt het?

Iedere bewoner kan een plan uploaden op Stem van Oost. Wanneer je een voorstel hebt geüpload, kun je andere buurtbewoners uitnodigen om op je plan te stemmen. Na 30 dagen wordt gekeken welk voorstel de meeste stemmen heeft behaald. Dit voorstel wordt dan op de agenda gezet van het Algemeen Bestuur en uitgebreid besproken. In de eerste 30 dagen nét niet eerste geworden? Geen zorgen! Je hebt in totaal 90 dagen de tijd om de meeste stemmen te behalen, met de kans je voorstel te komen pitchen in de vergadering van het Algemeen Bestuur.

Doe mee

Heeft u een plan of idee voor uw buurt, kijk dan op https://stemvanoost.amsterdam.nl/ en doe mee. Voer campagne voor je plan, verzamel zoveel mogelijk stemmen en pitch jouw voorstel bij het Algemeen Bestuur. Op 7 november is de eerste keer dat gepeild wordt. Het idee dat de meeste stemmen haalt met een ondergrens van 100 stemmen wordt besproken door de bestuurscommissie.