AMSTERDAM - Zaterdag 1 juli verandert de oever van de Sloterplas, tegenover de Meervaart, weer in De Smaakboulevard. Hét culinaire feest van Nieuw-West, waar tussen 13.00 en 21.00 uur allerlei wereldse gerechten van lokale ondernemers te proeven zijn.

Interessant in een stadsdeel met meer dan 187 nationaliteiten en bijbehorende keukens. Van heerlijke barbecue-gerechten tot rijstmaaltijden, van hapjes uit verre uithoeken van de wereld tot smakelijke hamburgers.

Carnaval Parade

Ook de Carnaval Parade is er weer. De parade vertrekt om 13.00 uur vanaf het Talentenhuis en eindigt om 14.30 uur op De Smaakboulevard. Deze kleurige stoet met zang en dans is niet alleen leuk om naar te kijken, u kunt zelf ook mee lopen. In de week voorafgaand aan de Parade geven internationale artiesten verschillende workshops over dans, muziek en het maken van kostuums. Iedereen kan hieraan mee doen.

Meer informatie: www.smaakboulevard.com

Muziek, straattheater en kinderplein

Maar er is meer zang en dans. Ook Theater de Meervaart biedt een mooi programma aan. Zo is de humoristische straattheateract de 'Snakkar' van Pieter Tiddens en Marlies Helder te bewonderen én is er dit jaar voor het eerst een speciaal kinderplein met tal van activiteiten.

Meer hierover op de facebook.com/smaakboulevardsloterpark.

Blend market

Sinds vorig jaar verrijkt Amsterdam BLEND Market het festijn met non-food kramen voor bewoners, kleine ondernemers en creatieven uit de buurt. Dat zijn er nogal wat, want Nieuw-West heeft het grootste aantal creatieve broedplaatsen van heel Amsterdam. Daarnaast biedt Amsterdam BLEND Market ook het podium aan stadsmakers met hun sociale projecten.

Kortom, op De Smaakboulevard is het genieten, ontmoeten en beleven.

  • Wat: De Smaakboulevard
  • Waar: in Osdorp aan de Sloterplas
  • Wanneer: Zaterdag 1 juli van 13.00 tot 21.00 uur