AMSTERDAM - De Ronde van de Orteliusstraat, een bekende wielerronde uit de jaren vijftig, keert terug in West op zondag 30 april 2017. Het fietsfestival is een initiatief van een groep buurtbewoners. Zij zien het festival als een ideale manier om feest te vieren met de buurt. Ook bestaat de fiets dit jaar 200 jaar en dat moet natuurlijk ook gevierd worden.

Programma

Van 12.00 tot 20.00 uur is er die dag een doorlopend programma. Naast de Ronde zijn er allerlei andere activiteiten zoals: een bakfietsenrace, een dikkebandenrace en een race met horecaondernemingen. Verder is er lekker eten en drinken, zijn er kleine muziekoptredens, films, en interviews met gelauwerde wielermannen van toen.

De bijzondere dag eindigt met een buffet voor de buurt. De Ronde van de Orteliusstraat wordt ondersteund door stadsdeel West.

Foto huldeging

De foto is uit het familiearchief van Piet van Heusden: 1952. De huldiging van wereldkampioen Piet van Heusden - die aan het Mercatorplein woonde - na zijn winst op de baan in het Parc des Princes van Parijs. Op 30 april is hij ook van de partij bij de Ronde die hij als jongeman zo vaak reed