AMSTERDAM - Als je een gepassioneerde hardloper bent of gewoon van een mooie omgeving wilt genieten, dan biedt Amsterdam talloze mogelijkheden. Met zijn prachtige grachten, parken en iconische bezienswaardigheden, is deze bruisende stad een paradijs voor hardlopers. In dit artikel delen we enkele van de mooiste hardlooproutes in en rondom Amsterdam, zodat je kunt genieten van een verfrissende en inspirerende loopervaring. Belangrijk is natuurlijk wel dat je niet alleen kiest voor een route die bij je past, maar je ook de juiste outfit draagt. Zo is het voor een vrouw belangrijk dat ze een goede bh draagt, die zorgt voor voldoende ondersteuning. Deze sport bh’s, die in de basis kunnen worden vergeleken met een zwangerschaps bh, zorgt voor extra ondersteuning tijdens het lopen.

Vondelpark


Het Vondelpark is een groene oase in het hart van Amsterdam en een populaire plek voor zowel locals als toeristen. De brede paden, schilderachtige vijvers en weelderige groene omgeving bieden de perfecte setting voor een ontspannen hardloopsessie. De totale lengte van het Vondelpark is ongeveer 4,3 kilometer, dus je kunt gemakkelijk een paar rondjes lopen om je training compleet te maken.

Amsterdamse Bos

Voor een wat langere en meer natuurlijke route hardlopen in je sport bh, welke trouwens ook ideaal is ter vervanging van voedingsbh om de stuwing te drukken, is het Amsterdamse Bos een uitstekende keuze. Dit uitgestrekte bosgebied biedt diverse paden en routes die je langs bossen, velden en waterwegen leiden. Je kunt bijvoorbeeld de Bosbaan route volgen, een verhard pad dat rondom de Bosbaan loopt en ongeveer 5 kilometer lang is. Het Amsterdamse Bos is een ideale locatie om te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de rustige natuur tijdens je run.

Grachtengordel

De historische grachtengordel van Amsterdam is een UNESCO-werelderfgoed en een van de meest pittoreske delen van de stad. Het lopen langs de grachten is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een geweldige manier om de stad te verkennen. Begin bijvoorbeeld bij het Anne Frank Huis en volg de route langs de Prinsengracht, Herengracht en Keizersgracht. Deze route biedt een mix van prachtige architectuur, bruggen en het karakteristieke stadsleven. Je kunt ervoor kiezen om de gehele grachtengordel route te lopen of een deel ervan, afhankelijk van je voorkeur en trainingsdoelen.

Diemerpark

Gelegen aan de oostelijke rand van Amsterdam, biedt het Diemerpark een ideale omgeving voor hardlopers die graag wat meer ruimte en rust willen ervaren. Dit park heeft brede paden, open grasvelden en zelfs een strand. Je kunt de verschillende paden verkennen en genieten van de prachtige natuur terwijl je je kilometers maakt. Een populaire route is bijvoorbeeld een ronde om het Diemerpark, dat ongeveer 5 kilometer lang is.

Westerpark

Het Westerpark is een levendig stadspark met een interessante mix van groen, cultuur en recreatie. Het park heeft gevarieerde paden die je langs weelderige tuinen, kunstinstallaties en gezellige cafés leiden. Je kunt bijvoorbeeld de route volgen die je van het Westerpark naar het nabijgelegen Erasmuspark brengt, een totale afstand van ongeveer 4 kilometer. Deze route biedt een mooie combinatie van parken en buurten, waardoor je een glimp opvangt van het lokale leven in Amsterdam.