AMSTERDAM - Loodgietersproblemen kunnen op elk moment op komen zetten. Deze problemen komen eigenlijk altijd ongelegen. Sommige van deze loodgieter problemen kunnen zelfs enorme schade aanbrengen aan je huis of gebouw als je er niet op tijd bij bent. Gelukkig zijn deze problemen vaak tijdig op te lossen door loodgieters. Maar wat zijn nou de meest voorkomende loodgietersproblemen in Amsterdam?

Lekkende kranen


Een veel voorkomende oorzaak waarom een kraan gaat lekken zegt Loodgieter Amsterdam is een versleten O-ring of pakking. Dit onderdeel wordt namelijk gebruikt om een kraan af te dichten. Wanneer de O-ring beschadigd of versleten is zal deze water doorlaten waardoor de kraan gaat lekken. Daarnaast kan een te hoge waterdruk ook zorgen voor een lekkende kraan. Het water zal dan gaan lekken langs de kraanonderdelen. Wanneer dit niet tijdig opgelost wordt door een loodgieter kan dit schade aan de kraan veroorzaken op lange termijn.

Verstopte afvoeren

Een verstopte afvoer is een probleem wat Loodgieter Amsterdam ook vaak tegenkomt. Vaak zijn dit hele vervelende problemen. Zo kunnen hierdoor onaangename geuren ontstaan. Ook kunnen hierdoor overstromingen ontstaan. Dit moet snel opgelost worden want overstromingen richten veel schade aan. Verstoppingen komen voor doordat er onder andere vuil en vet zich ophopen in de afvoerleidingen. Daarnaast kan haar samenklitten in de afvoer, ook hierdoor ontstaan verstoppingen. Een andere veroorzaker van verstoppingen zijn voorwerpen die in de afvoer vallen. Hierdoor zal het water niet snel weg kunnen stromen waardoor er een verstopping ontstaat.

Lekkende of gebroken leidingen

Lekkende of gebroken leidingen kunnen voor enorme schade aan je huis zorgen. Daarom is het zaak dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. Dit probleem kan ontstaan door corrosie van metalen leidingen. Hierdoor ontstaan gaatjes en scheurtjes waar water langs kan lekken. Ook kunnen leidingen na verloop van tijd slijten, echter komt dit vooral voor bij oudere materialen. Hoge waterdruk kan ook hier weer zorgen voor problemen. Controleer je waterdruk dus regelmatig.

Toilet verstoppingen

Een logische manier waardoor een toilet kan verstoppen is door het gebruik van te veel WC-papier. Dit kan zich ophopen waardoor er een verstopping wordt veroorzaakt. Daarnaast kan een zwak spoelsysteem ervoor zorgen dat het toilet moeite heeft met het wegspoelen van het afval. Ook dit kan leiden tot ontstoppingen. Als laatste kan een gebroken afvoerleiding zorgen dat het water niet goed wegspoelt. Na verloop van tijd kan dit zorgen voor vervelende verstoppingen.

Lage waterdruk

Een lage waterdruk is een erg vervelend probleem dat helaas ook veel voorkomt. Een lage waterdruk zal je merken bij de volgende handelingen: afwassen, douchen en het gebruik van de wasmachine. Een oorzaak van lage waterdruk is slechte watertoevoer. Ook verstopte leidingen zorgen voor een lage waterdruk doordat er minder water wordt doorgelaten. Daarnaast kan het helpen om de drukregelaar bij de waterinlaat van je huis te controleren. Wanneer hier problemen mee zijn of wanneer deze niet goed is ingesteld kan de waterdruk te laag zijn.

Defecte boilers

Een defecte boiler zorgt voor erg veel ongemak. Deze zorgt namelijk voor het warme water in je huis. Door ouderdom kan een boiler verslijten waardoor hij niet meer zal werken. Daarnaast kan de boiler gaan corroderen waardoor hij kan gaan lekken en andere problemen kan krijgen. Naast deze problemen kan kalk zich ophopen in de boiler waardoor het verwarmingselement minder goed werkt. Hierdoor wordt de levensduur van de boiler aangetast. Om deze reden raadt Loodgieter Amsterdam ook aan om je boiler regelmatig te ontkalken.

Voorkom loodgieterproblemen

Veel van deze problemen zijn te voorkomen. Je kan dit voorkomen door om het half jaar een loodgieter langs te laten komen om alles te controleren. Voorkomen is namelijk beter dan genezen. Zoals eerder verteld komen dit soort problemen altijd ongelegen. Wanneer u een loodgieter inschakelt zal hij deze problemen eerder herkennen waardoor u geen last zal hebben van verstoppingen, lage waterdruk en koud water.