AMSTERDAM - Ook als je niet gek bent op koud weer zul je je zeker vermaken in Amsterdam. In de stad worden diverse winteractiviteiten georganiseerd. Van charmante kerstmarkten tot feestelijke verlichting, Amsterdam wordt in December omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Je kunt onder andere schaatsen op museumplein, oliebollen eten op een kerstmarkt en kunstwerken bewonderen tijdens het Amsterdam Light Festival.


Pak je schaatsen uit de schuur en bezoek de schaatsbaan

Je kunt dagelijks schaatsen op de schaatsbaan op het Museumplein van ‘s ochtends tot ‘s avonds laat. Daarbij kun je na het schaatsen genieten van een hapje of een drankje in de bistro naast de baan. Als de omstandigheden goed zijn, is het overigens ook mogelijk om op de grachten te schaatsen. De stad zelf is eigenlijk de mooiste schaatsbaan. De schaatsbaan in Amsterdam is tot 5 februari 2023 geopend.

Geniet van een Hollands buffet op de rondvaartboot

Soms is er niets lekkerder dan Hollandse kost. Op de Buffet Boot in Amsterdam kun je genieten van een heerlijk buffet vol met Nederlands eten. Tijdens de rondvaart kun je genieten van uitzicht. Mocht het uitzicht je niet zo bevallen dan kunnen jij en je gezelschap altijd een spelletje zoals betFIRST roulette op je telefoon spelen. Daarnaast is er een hoop lekkers aan boord. Denk hierbij aan Amsterdamse kazen en worsten, Hollandse haring en stamppot van het seizoen.

Bezoek kerstkraampjes op de kerstmarkt

De fonkelende lichtjes, de prachtige versieringen en de gezellige kerstliedjes. In de wintermaanden wordt Amsterdam omgetoverd tot een waar kerstparadijs. De decembermaand is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan een kerstmarkt. Ook in onze hoofdstad is er aan feestelijke markten geen gebrek. Amsterdam heeft maar liefst 45 kerstkraampjes om te bezoeken. Ook zijn er diverse eet- en drinkgelegenheden waar je allerlei lekkers kunt kopen. Je vind de grootste kerstmarkt naast de schaatsbaan op het Museumplein. Je zult je ongetwijfeld niet vervelen als je door de gezellige straten loopt. Je kunt de kerstmarkt in Amsterdam bezoeken van 14 december tot en met 26 december.

Jubel mee tijdens een kerstconcert

Altijd al bekende kerstliederen in een prachtige concertzaal willen zien? In Amsterdam is het mogelijk. Er worden de hele decembermaand diverse kerstconcerten georganiseerd. Je vind deze concerten in verbluffende locaties als Het Koninklijk Concertgebouw van Amsterdam. Ook zijn er optredens te vinden in de Engelse Kerk, de Westerkerk Amsterdam en de Dominicuskerk.

Maak een foto bij de kerstboom op de Dam

Vergeet vooral niet om de feestelijke kerstboom op de Dam te bezoeken. Elke december keert deze majestueuze kerstboom uit de Duitse Ardennen terug. Het is een torenhoge boom van 20 meter versierd met maar liefst vier kilometer aan kerstverlichting. Het is de perfecte plaats om een leuke kerstfoto te maken.

Bewonder het Amsterdam Light Festival

Gedurende de wintermaanden licht onze hoofdstad helemaal op. Bezoek het Amsterdam Light Festival (ALF) van 1 december tot 22 januari. Dit jaar is alweer de elfde editie van dit winterse evenement. Tijdens dit festival is de stad voorzien van indrukwekkende kunstwerken van licht. Het is een van de meest toonaangevende lichtkunstfestivals ter wereld. Ontwerpers, kunstenaars en architecten sturen hun ideeën in. Vervolgens kiest de commissie de beste kunstwerken om tentoon te stellen.

Vier de nationale dag van de tulp

Tulpen zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur. Hoewel we de winter niet bepaald met bloemen associëren, vieren we deze bijzondere bloem niet in de lente maar in de winter. Op de derde zaterdag van januari wordt Nationale Tulpendag gehouden op de dam. Het publiek kan genieten van meer dan 200.000 tulpen. Als je op tijd bent kun je zelfs een boeket bloemen mee naar huis nemen.