AMSTERDAM - In Amsterdam is heel veel te doen. Je kunt musea bekijken, wandelen door het Vondelpark of een festival bezoeken. Het leuke aan deze stad is dat er bovendien voor elk weertype iets leuks te doen is. Bezoek een galerie op een donkere herfstdag of ga rolschaatsen in de zon.

Je hoeft de deur niet altijd uit

Voor veel leuke activiteiten moet je de deur uit. Maar dat is niet altijd noodzakelijk. Je kunt prima een dagje thuisblijven zonder jezelf te vervelen. Doe bijvoorbeeld mee met de Euromillions loterij. Een andere leuke optie voor thuis is de escape room voor thuis.

Je hebt vast wel eens van een escape room gehoord. Dit is een ruimte waar je samen met vrienden, familie of collega’s uit moet zien te komen. De enige manier om dit voor elkaar te krijgen is door het uitvoeren van opdrachten. Speciaal voor thuis zijn er escape room spellen. Superleuk voor een koude winterdag.

Schommelen op grote hoogte

Bij A’DAM Lookout kun je op een hoogte van meer dan 85 meter schommelen met uitzicht op Amsterdam. Tijdens het schommelen heb je niet allen uitzicht over de stad, maar ook over het IJ. Maak je overigens geen zorgen, in de hoogste schommel van Europa zit je stevig vast.

Drink een drankje in de ijsbar

Het is in Nederland vaak koud, maar zo koud als in Amsterdam Icebar is het zelden. In de bar wordt het verblijf van Willem Barentsz op Nova Zembla bij de Noordpool nagebootst. Je krijgt overigens een lekkere warme jas en dikke wanten zodat je niet helemaal bevriest. Tijdens je verblijf in deze ijskoude bar krijg je drie drankjes aangeboden.

Graffiti in het museum

Graffiti begint op steeds meer plekken gewaardeerd te worden. Het wordt meer en meer gezien als een kunstuiting en niet meer als vandalisme. Als je een liefhebber bent van graffiti breng dan zeker een bezoek aan het STRAAT museum. Je vindt dit gigantische museum op het NSDM-plein, en het is dagelijks geopend tot 18:00 uur.

Knuffelen met katten

Ben je gek op poezen en katten, maar heb je zelf geen ruimte, ga dan naar de poezenboot. De poezenboot is een opvang waar al jarenlang poezen opgevangen worden. De poezenboot verwelkomt je met open armen aan de Singel in Amsterdam. Een afspraak maken is overigens wel aan te raden. Word je tijdens je bezoek stiekem toch verliefd op een van de katten dan kun je die adopteren.

Plezier dicht bij huis

Zoals je ziet zijn er nog heel veel leuke dingen te doen in Amsterdam. Deze lijst is eigenlijk slechts het tipje van de ijsberg. Bovendien komen er continu weer leuke uitjes en activiteiten bij. Geniet van deze leuke uitstapjes dicht bij huis.