AMSTERDAM - Niet alleen in het centrum van Amsterdam valt ontzettend veel te beleven; ook in de directe omgeving ervan kun je diverse leuke activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een fietstocht door de Zaanstreek, of aan de kust. Onder meer Castricum, Heiloo en bijvoorbeeld Egmond zijn het bezoeken waard. Zeker in de warme zomermaanden! Of denk aan een zeiltocht op het water. Je hoeft zelf geen zeilboot te hebben om de Amsterdamse wateren te kunnen verkennen; een zeilboot huren in Amsterdam vormt de oplossing. Trek richting de Vinkeveense- of Loosdrechtse Plassen via de Amstel, of vaar richting de Noordzee. Op het water valt veel te beleven, daarbij biedt het je de vrijheid die je soms wenst na een bezoek aan de hoofdstad.


Mogelijkheden bij een zeilboot huren in Amsterdam

Een zeilboot huren in Amsterdam kan op verschillende plekken. Naast de verhuurders aan de Nederlandse kust, vind je online platforms waarop particulieren hun boten te huur aanbieden aan andere liefhebbers van watersport. Het biedt je de keuze uit een breed scala aan zeilboten; de één nog groter dan de ander. Houd er rekening mee dat voor het huren van een zeilboot via een dergelijk platform een vaarbewijs noodzakelijk is in de meeste gevallen. In de omschrijving van de verschillende te huur aangeboden zeilboten vind je terug welk vaarbewijs jij nodig hebt.

Huur een boot in andere Europese wateren

Naast de mogelijkheid om een boot te huren in of rondom Amsterdam, zou je ook voor het huren van een boot op andere Europese wateren kunnen kiezen. Zomers trekken tientallen huishoudens naar Griekenland, om aldaar een paar weken te varen. Het biedt je ontspanning, vrijheid en laat je de mooiste plekken langs de Europese kust zien.

Regio rond Amsterdam verkennen op de fiets

Niet alleen op het water valt veel te zien, overweeg een tocht per fiets. Rond Amsterdam vind je verschillende leuke fietsroutes. Denk bijvoorbeeld aan een Rondje Twiske, van zo’n 30 kilometer. Op zoek naar een langere fietstocht? Kijk in dat geval eens naar de Hollandse Molenroute, die je onder meer langs Purmerend en Wormerveer brengt. De tocht is gericht op het gebied ten noorden van Amsterdam. Ook ten oosten van de hoofdstad valt veel moois te zien. Trek richting Ouderkerk aan de Amstel en bijvoorbeeld richting Waverveen en Vinkeveen. Rond de Botshol, een natuurgebied wat je hier treft, valt ontzettend veel moois te zien. Niet alleen in de zomer, ook in andere seizoenen.