Degenen die dit al jaren doen, raken er niet over uitgepraat hoe fijn het is om je eigen fietsen bij je te hebben op vakantie. De auto kan het gewicht makkelijk aan - desnoods zoek je het maximale laadvermogen even op. En een autoreis, die toch al zo veel voordelen biedt ten opzichte van vliegreizen, wordt alleen maar interessanter. Je komt op nog meer plekken en geniet van nog meer vrijheid. Met een simpele fietsendrager trakteer je jezelf op heerlijke autofietsvakanties.

Pontificaal voor het terras parkeren

Sommige fietsendragers bieden plaats aan meer dan één stalen ros. Ga op zoek naar een fietsendrager voor 3 fietsen en je biedt jezelf eindeloos meer mobiliteit op de plaats van bestemming. Ook in Zuid-Europa zijn veel steden die je graag wilt bezichtigen tussen alle tochtjes door, niet toegankelijk voor gemotoriseerd verkeer. Althans, niet voor niet-inwoners. Met de fiets parkeer je pontificaal naast dat ene kapelletje, op dat beroemde plein of voor het terras dat je door anderen getipt is.

Geld uitsparen als je de tent ook meeneemt

Wie kampeert, bespaart bakken met geld. Als fietser vier je al duurzaam vakantie, overnachtend op een camping doe je dat helemaal. En dankzij de fietsendrager is er in elke auto genoeg ruimte over voor een tent.

Fietsendrager: makkelijk in gebruik

Een fietsendrager monteren is overigens geen hogere wiskunde. Je gebruikt hiervoor de achterklep of trekhaak. Er bestaan ook fietsendragers voor wel vier fietsen. Heb je elektrische fietsen? Dat is voor veel fietsendragers geen enkel probleem! Kijk wel even goed welke je in dat geval moet hebben.

Geen stress!

Voor zo'n combinatie van kampeer-, fiets- en autovakantie geniet je van de bekende voordelen. Je bepaalt je eigen tempo en ritme en bent dus niet gebonden aan een vooraf geregisseerd reisprogramma, dat finaal de soep inloopt als er vertraging is. Op de Europese snelwegen kan die ook voorkomen, maar dan neem je de eerste de beste afslag en heb je niet dat opgesloten gevoel. Eenmaal ingecheckt en door de douane kun je niet even naar buiten, als je drie uur op een vertraagde vlucht moet wachten.

Off road: de natuur in zonder auto is leuker

Liefhebbers van natuurschoon rijden er zonder schuldgevoel rond wanneer ze geen uitlaatgassen de schone lucht in blazen. Fietsen past beter bij het op zoek gaan naar de lokale flora en fauna, ook omdat je geen lawaai maakt. Daarbij worden meer zintuigen verwend. Tijdens het fietsen ruik en hoor je de geluiden van de natuur. Bovendien kom je eerder in aanraking met gelijkgestemden die je routetips kunnen geven, dan met de auto. Laat die zomerbries maar door je haar waaien!