AMSTERDAM - Ook in de binnenstad zorgen ongeveer 7.500 mensen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zij combineren dat vaak met een baan of de zorg voor een gezin. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. De gemeente Amsterdam Centrum wil mantelzorgers die langdurig voor een naaste zorgen in het zonnetje zetten.

Feestelijke middag

Op vrijdag 10 november is het de Landelijke Dag van de Mantelzorg. Veel dank en waardering gaat ook uit naar het bijzondere werk dat mantelzorgers in stadsdeel Centrum doen. Zij worden van harte uitgenodigd voor een feestelijke middag in Grand Hotel Amrath aan de Prins Hendrikkade 108. Onder begeleiding van een kunsthistoricus is er een rondleiding door het Scheepvaarthuis dat wordt afgesloten met een heerlijke high tea. Het programma duurt van 15.00 tot 18.00 uur. Stadsdeel Centrum organiseert deze dag samen met Markant, Centrum voor Mantelzorg.

Aanmelden

U kunt zich tot 2 november aanmelden bij Markant via tel. 020 886 88 00 of via info@markant.org o.v.v. uw naam, adresgegevens en telefoonnummer. Laat tevens weten of u alleen of met z’n tweeën komt.

Mantelzorg doe je samen

“Ben jij of ken jij een mantelzorger?” zo brengen medewerkers van Markant het onderwerp onder de aandacht bij passanten als Bakkerij de Eenvoud gratis broodjes uit deelt. De broodkar staat vrijdag 10 november van 9.00 -12.00 in de Kleine Wittenburgerstraat en van 13.00 – 16.00 uur op het Haarlemmerplein. Onder het genot van het eten van een broodje op straat, wordt het gesprek met het publiek over mantelzorg aangeknoopt en gewezen op de mogelijkheid dat mantelzorgers terecht kunnen voor advies en ondersteuning bij het Sociaal Loket in het Stadhuis.

Vraag een VVV-bon aan

Woont u in Amsterdam en bent u mantelzorger? Of bent u mantelzorger voor iemand die in Amsterdam woont, dan kunt u, tussen 10 november en 31 december 2017, een VVV-bon ter waarde van 20 euro ophalen bij het stadsloket of aanvragen via www.amsterdam.nl/mantelzorg. Op deze pagina vindt u ook meer informatie.