AMSTERDAM - De Tibetaans boeddhistische lama Dzogchen Rinpoche is een bekende spreker in Amsterdam. Vanaf 2006 is hij ieder jaar in Amsterdam voor een lezing waarin hij concrete handvaten geeft voor het integreren van Tibetaans boeddhistische wijsheid in het dagelijks leven. Hij heeft speciaal voor het westen een meditatiecursus ontwikkeld.

In Amsterdam begint donderdagavond 27 september een nieuwe groep voor de introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie. Onderzoek wijst uit dat door meditatie de geest en ook de hersenen dusdanig veranderen dat we innerlijke rust kunnen ervaren. De eeuwenoude Dzogchen meditatie maakt het mogelijk om in deze stressvolle tijd lichaam en geest te laten rusten.

Tijdens de Introductiecursus van 8 weken leren de deelnemers met geleide mindfulness- en Shamatha meditatie-oefeningen, om de geest meer te focussen. Na deze introductie is er een vervolgcursus van 2x 10 weken waarin ook gewerkt wordt met visualisaties en mantra’s. Uiteindelijk beoefenen de deelnemers de Dzogchen meditatie. Door deze opbouw leren deelnemers de geest te richten en innerlijke rust te ervaren.

De introductiecursus Tibetaans boeddhistische meditatie start op donderdag 27 september 20.30 - 21.30 uur en bestaat uit 8 lessen. Locatie: Karunika Spiritueel Centrum, Meerhuizenplein 11 te Amsterdam.

Kosten: 75 euro voor de eerste 8 lessen.
Voor meer informatie en aanmelden: 06 23 21 87 04 of spiritual@shenpennederland.org
Kijk ook op www.shenpennederland.org/studie-en-beoefening