AMSTERDAM - Al langere tijd helpen de Wonderboyz om de Johan Cruijff Arena in Amsterdam schoon te houden. Wonderboyz is een groep van jongvolwassenen met allerlei verschillende soorten beperkingen, die zich toch graag inzetten voor een ander en willen helpen op elke manier die ze kunnen bedenken. Zo ook in de Johan Cruijff Arena, waar ze een grote rol spelen in het schoon houden en representatief houden van het bekende stadion. Op deze manier worden de jongeren die een bepaalde afstand tot de arbeidsmarkt hebben, aan een fijne en interessante werkplek geholpen. Om deze groep mensen in het zonnetje te zetten, hebben CSU schoonmaakbedrijf en Ajax de handen ineen geslagen.

Bijzondere verrassing

De groep Wonderboyz is vaak in de Arena te vinden. Op deze manier houden ze binding met de club, en ontmoeten ze zelfs af en toe de spelers van Ajax. Uit handen van de algemeen directeur van Ajax, Edwin van der Sar, ontvingen alle Wonderboyz een shirt van de Amsterdamse voetbalclub met rugnummer 14 er op. Volgens Van der Sar is het erg duidelijk dat de voetballers van Ajax toegejuicht worden, maar wil hiermee aantonen dat de Wonderboyz ook speciale aandacht verdienen. Van der Sar benadrukt dat ze op deze manier erkend worden voor al het harde werk dat ze meerdere dagen per week in de Arena uitvoeren met de hele groep. Ook Marc van Wonderen, oprichter van Wonderboyz, is blij met deze erkenning. Volgens hem leveren de jongens en meiden een grote bijdrage aan het schoon en netjes houden van het stadion, en vinden ze deze bijzondere werkomgeving erg indrukwekkend.

In samenwerking met CSU

Naast Ajax en Wonderboyz, speelt ook CSU een grote rol in het faciliteren van deze inspirerende werkomgeving van de Wonderboyz. Onder begeleiding van de professionals van CSU krijgt iedereen hier de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Zo helpt het schoonmaakbedrijf Amsterdam bij de begeleiding, en staan ze klaar voor alle hulp aan de Wonderboyz die er maar nodig is. De medewerkers van CSU geven instructies over het prikken van zwerfafval, het schoonmaken van de stoelen en het netjes maken van alle looproutes. Wonderboy Crystel noemt het niet voor niets "het mooiste stadion van Nederland". Jeanette Suurd, Business Unit Directeur bij CSU, is dan ook erg blij dat ze mee konden helpen aan het opzetten van deze verrassing die ze onlangs hebben kunnen uitdelen. "Onze professionals ondersteunen deze toppers in al het werk dat ze in de Arena uitvoeren", aldus Suurd.

Droom die uitkomt

Voor vele Wonderboyz is het werken in de Johan Cruijff Arena een droom die uitkomt. Volgens Marc van Wonderen dromen veel van deze mensen al jaren van werken op een werkplek als de Arena. Het schoonmaken van de stoeltjes waar de spelers van Ajax op zitten is dan ook een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Een win-win situatie voor alle betrokkenen. De Johan Cruijff Arena is weer prachtig schoon, en de Wonderboyz krijgen de kans om prachtig werk uit te voeren op een locatie waar je alleen maar van kan dromen.