AMSTERDAM - Geniet van lekkere gerechten uit alle windstreken, shop ‘till you drop in de 9 straatjes, laat je onderdompelen door cultuur en historiek in het Anne Frank Huis, Rijksmuseum of Van Gogh museum en maak een rondvaart over de grachten… Dit zijn zomaar enkele activiteiten waarmee je een dagje Amsterdam onvergetelijk kan maken. Maar onze hoofdstad is niet alleen een iconische wereldstad en perfect geschikt voor een mini-citytrip, het biedt nog zoveel meer mogelijkheden.

Zo kan je een dagje Amsterdam ook perfect combineren met een botoxbehandeling. Zo word jij tijdens dit dagje uit niet alleen geïnspireerd op vlak van kunst, mode, shoppen en lekker eten, maar ga je bovendien met een nieuw en fris uiterlijk terug naar huis! In dit blogartikel nemen we je dan ook mee naar de populairste botoxbehandelingen die qua timing en planning perfect te combineren zijn tijdens een dagje Amsterdam. Ook geven we enkele do’s & don’ts mee zodat jij goed voorbereid bent op stap gaat.

Botox, say what?
Iedereen kent de term ‘botox’ wel, maar wat houdt het nu precies in? Botox is eigenlijk een verkorte naam voor Botuline Toxine, een middel dat ervoor zorgt dat de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de betreffende spieren stagneert waardoor spieren tijdelijk stil worden gehouden. Een behandeling met Botox is vrij eenvoudig en van korte duur. Door middel van enkele injecties met een zeer fijne naald worden er op bepaalde plekken kleine hoeveelheden botox ingespoten. Dit resulteert in verminderde lijnen en rimpels die veroorzaakt worden door deze spierbewegingen. Botox is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en wordt al ruim 25 jaar veilig en succesvol toegepast in de cosmetische praktijk.

Wat zijn de populairste botox behandelingen?
Botuline Toxine kan voor verschillende doeleinden worden ingezet. De populairste behandelgebieden met botox zijn echter botox in het voorhoofd, de fronsrimpel en kraaienpootjes. Voorbeelden van andere cosmetische behandelingen zijn waarbij botox wordt geïnjecteerd: putjes of lijnen in de kin, een tandvleeslach, wenkbrauwlift en neuslijntjes. Maar wist je dat botox ook wordt ingezet voor medische toepassingen? Zo kan botox de oplossing zijn voor mensen met chronische migraine, tandenknarsen en overmatig zweten. Eigenlijk kan je dus wel zeggen dat Botuline Toxine een soort multifunctioneel wondermiddeltje is!

Hoe lang duurt een botox behandeling?
Nu vraag je je misschien af hoe lang zo’n botox behandeling eigenlijk duurt. Want overweeg je zo’n behandeling in te plannen tijdens je eerstvolgende bezoekje aan Amsterdam, dan wil je natuurlijk wel nog tijd over hebben om van de stad te kunnen genieten. Wel, het is een beetje afhankelijk van welke spiergroep of gezichtszone er behandeld wordt, maar gemiddeld duurt de botox behandeling zelf zo’n 20 tot 30 minuten. Maak op voorhand een afspraak bij een kliniek en laat je goed informeren over de behandeling, zo weet je wat er je te wachten staat en ben je er zeker van dat alles vlotjes verloopt. Inclusief ontvangst en uitleg sta je binnen 1 tot anderhalf uur weer terug buiten, en kan je weer gaan genieten van je dagje Amsterdam.

Ben je geïnteresseerd in een botoxbehandeling? En wil je het graag combineren tijdens je volgende tripje naar onze prachtige hoofdstad? Dan adviseren wij je om een afspraak te maken bij een kliniek zoals Easy Cosmetics in Amsterdam. Deze gerenommeerde kliniek in Amsterdam is gespecialiseerd in cosmetische behandelingen. Met een team van hoogopgeleide en ervaren cosmetisch artsen staan ze bekend om hun professionele en persoonlijke aanpak. Dagelijks bieden ze hun klanten de beste resultaten, lees de reviews maar eens na! Naast botoxbehandelingen bieden ze ook andere cosmetische behandelingen aan op het gebied van cosmetische, huidverjongende en huidverbeterende behandelingen. Denk aan injectables, fillers en ooglidcorrecties. Meer weten? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ze op!

Hoe zie je er eigenlijk uit na een botox behandeling?
Tsja, en dan vraag je je misschien ook wel af of je nog wel toonbaar bent na zo’n botox behandeling? Je wil natuurlijk niet met een opgezwollen rood hoofd verder struinen door Amsterdam. Gelukkig hebben we ook hier goed nieuws. Direct na het inspuiten kunnen weliswaar enige rode plekjes op de plaats van de injecties verschijnen, maar deze verdwijnen doorgaans al binnen 20 minuten. Bovendien is het resultaat van de botox direct zichtbaar, dus je kan je dagje Amsterdam verder zetten met een nieuw en fris uiterlijk!

Wat mag wel en niet na een botox behandeling?
Na een botoxbehandeling wordt geadviseerd om geen alcohol te consumeren, op te passen in de zon en de eerste 24 uur geen sauna, zonnebank of sportactiviteiten te doen. Ook kan je beter direct na de behandeling de eerste twee uur niet gaan liggen. Zorg dus dat je een goede zonnecrème (met SPF sunblock) meebrengt en kies eens voor een dagje uit zonder alcohol, ga wandelen en geniet van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft!