AMSTERDAM - Afgelopen vrijdag 7 december presenteerden zeven artisanale distilleerderijen uit het Canadese Quebec hun premium spirits aan importeurs en pers in Amsterdam. De aanwezige producenten hebben tot op heden geen distributie in Nederland en zien positieve kansen op de Europese markt. Na diverse Europese steden was Amsterdam afgelopen vrijdag de hekkensluiter van deze exclusieve tour georganiseerd door de Canadese ambassade. Op de overzichtsproeverij waren er naast diverse high-quality whiskeys, gins en cognacs ook biologische ahornsiropen en traditioneel gedistilleerde absint te proeven.

De volgende producenten waren aanwezig tijdens de proeverij in Amsterdam:
 • Distillerie du Saint-Laurent
  Naast de beroemde St. Laurent Gin, doordrenkt met Kombu-zeewier, produceert Distillerie du St. Laurent whisky met alleen lokale granen en Acerum - een geheel nieuw soort gedestilleerde ahornsiroop.
 • 1769 Distillery1769
  Distillery is vernoemd naar het jaar van de eerste geregistreerde distilleerderij in Quebec. Het gebruik van lokaal geproduceerde natuurlijke ingrediënten resulteert in originele en bekroonde kwaliteit spirits.
 • ¾ OZ
  ¾ OZ is gespecialiseerd in ambachtelijke cocktailmixen in de vorm van siroop voor zowel alcoholische als niet-alcoholische cocktails. Passie voor kwaliteitsproducten en design is terug te zien in hun handgemaakte, 100% natuurlijke siropen van ¾ OZ.
 • Les Subversifs
  Les Subversifs is opgericht door drie vrienden. In hun micro-distilleerderij produceren zij gin, gin likeur en ahornsiroop, muntroom en wodka zonder toegevoegde aroma’s en kleurstoffen.
 • Domaine Kildare
  Domaine Kildare is een familiebedrijf dat gespecialiseerd is in de productie van ahornsiroop, wijn en likeuren gemaakt van ahornsiroop. Alle producten zijn gemaakt van gisting van de ahornsiroop waarvan digestieven en aperitieven worden gemaakt.
 • Desrochers
  Ferme Apicole Desrochers biedt een scala aan producten, gemaakt met respect voor de bijen en het milieu. Het familiebedrijf staat bekend om zijn handgemaakte honingwijn, die een delicate smaak heeft die doet denken aan de grootste wijnen.
 • Absintherie des Cantons
  Absintherie des Cantos is een micro-distilleerderij gespecialiseerd in de productie van absint. Ook produceren ze verschillende soorten gins en eaux-de-vies. Zij maken gebruik van lokaal geteelde planten.