AMSTERDAM - Dinsdagmiddag 4 april gaf Marijn van Ballegooijen, lid van het dagelijks bestuur Amsterdam Zuid, het startsein voor Voor Elkaar in Zuid. Onder de naam Voor Elkaar in Zuid bundelen de projecten Buurtdiensten, Buurtlijn en BUUV hun krachten. Voor Elkaar in Zuid is dé plek voor iedereen die op zoek is naar een helpende hand of nieuwe contacten in de buurt.

De projecten Buurtlijn, Buurtdiensten en BUUV gaan nu gezamenlijk vanuit één kantoor met één telefoonnummer vraag en aanbod van buurtbewoners koppelen. Bij Voor Elkaar in Zuid zijn vrijwilligers aangesloten die mensen helpen met bijvoorbeeld een klusje, boodschappen, hulp in de tuin of begeleiding naar de arts. Ook mensen die hun contacten in de buurt willen uitbreiden zijn bij Voor Elkaar in Zuid aan het juiste adres. Bijvoorbeeld voor een luisterend oor, om samen te wandelen, een hobby te delen of een spelletje te doen.

Vrijwilliger worden?

Voor Elkaar in Zuid is op zoek naar mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten. Met name in de Rivierenbuurt en Oud-Zuid is er behoefte aan mensen voor kleine klusjes in huis en tuin, computerhulp, begeleiding naar de dokter of voor het doen van boodschappen.

Meer informatie

Voor Elkaar in Zuid is actief in heel Amsterdam Zuid. Het kantoor is gevestigd in het Huis van de Wijk de Pijp (Tweede van der Helststraat 66) en het telefoonnummer is 020 679 4441.