AMSTERDAM - Dit voorjaar opent BurgerBar een nieuw restaurant in het centrum van Amsterdam. Het wordt de vijfde vestiging die ze openen in de hoofdstad. Voor deze nieuwe vestiging is er gekozen voor een prachtige locatie aan de Amsterdamse gracht. Een perfecte plek om zomers aan te meren met de boot voor een heerlijke burgermaaltijd of als je lekker aan het shoppen bent de perfecte stop voor een snelle lunch. De nieuwe locatie aan de Prinsengracht 478 is geheel ingericht in de echte BurgerBar stijl waarbij mensen lekker kunnen zitten om te genieten van hun eigen samengestelde juicy burger.

Het voelt als thuiskomen

Oprichter Yuval Alkobi is trots op deze nieuwe plek aan de Prinsengracht. "De nieuwe locatie heeft het beste van twee werelden. Naast de centrale ligging vlakbij het Leidseplein, ligt het restaurant ook aan de gracht, waardoor je net even weg bent van alle drukte en rustig kan genieten van een heerlijke sappige burger. We hebben voor deze nieuwe locatie gekozen, omdat het voor mij voelt als thuiskomen. Ik heb zelf vijftien jaar in deze buurt gewoond en verlangde terug naar de levendigheid en charme van de Amsterdamse grachten. Daarnaast is het pand zelf natuurlijk ook een reden geweest om te kiezen voor deze prachtige plek. Het karakter van het gebouw geeft de BurgerBar echt een Amsterdamse look en feel."

BurgerBar
BurgerBar groep is een populaire 'burgerbar' in Amsterdam, Utrecht, Den Haag en sinds kort zelfs in Bordeaux, Frankrijk. In 2007 openden de oprichters van BurgerBar hun eerste vestiging in Amsterdam. Inmiddels zijn er in totaal zeven BurgerBar-vestigingen. De achtste vestiging wordt in voorjaar 2020 geopend. BurgerBar is ontstaan vanuit het concept van de 'originele' hamburger, die bestond uit goed vlees, vers brood, verse groenten en niet een te overheersende saus. De oprichters willen met BurgerBar de originele hamburger terugbrengen door de focus te leggen op het vlees. Doordat BurgerBar uitsluitend gebruikmaakt van vers rundvlees, van rundrassen die bekend staan om hun lekkere en unieke smaak (zoals Angus en Wagyu), heeft het vlees geen verdere toevoegingen nodig. www.burgerbar.nl/