AMSTERDAM - Een sfeervolle locatie, veel belangstelling, een bevlogen en bewogen auteur en een enthousiaste eregast, dát waren de ingrediënten voor de lancering van de debuutroman van Paul Harmsen.

Eindelijk was het dan zover…de lancering van het boek waar hij jaren aan gewerkt had; geschreven en herschreven net zolang tot hij tevreden was. Dat die tevredenheid terecht is, bewijzen de vele enthousiaste en lovende reacties van vooruit lezers.

Op 18 maart jl. werd in Restaurant De Kroon op het Rembrandtplein de lancering gevierd. Deze viering werd kracht bijgezet door een enthousiast gehoor en een auteur die trots en met enige emotie vertelde over de totstandkoming van zijn boek en er enkele delen uit voorlas.

Het eerste exemplaar ging naar André van Duin, ‘de meest bekende Nederlander’ zoals de auteur hem zelf noemde en een van de BN’ers die hij nog kent uit zijn bewogen tijd als stylist voor televisie- en theater makend Nederland en waar hij nog altijd een bijzondere band mee heeft.

Paul Harmsen keerde 20 jaar geleden de hectische schijnwerpers de rug toe om, samen met zijn man John Ruigrok, naar Frankrijk te vertrekken. Daar hebben de twee een weekendrestaurant op sterrenniveau en een tweetal gites. In deze idyllische omgeving heeft Paul bovendien alle gelegenheid om zijn kunst te maken en te schrijven. Nu mag hij zich dus met recht ook auteur noemen!

‘Ja, maar…’ is een bijzonder boek geworden, niet in de laatste plaats door de unieke, tikje bizarre en levendige schrijfstijl, waarin dialoog en gedachten elkaar razendsnel afwisselen. In ‘Ja, maar…’ beschrijft de auteur het leven van zijn moeder -gebaseerd op haar dagboeken- en zijn eigen leven en begint in Utrecht. Een feit dat Paul enigszins emotioneerde gezien de gebeurtenissen op deze dag. Het boek werd overigens gelanceerd op de dag dat zijn moeder 93 jaar zou zijn geworden…

‘Ja, maar…’ is vanaf vandaag overal te bestellen!