REGIONAAL - De feestdagen komen er weer aan en veel mensen drinken rond deze tijd een borreltje extra. Prima, zolang je niet hoeft te rijden. De gemeenten in de Vervoerregio begrijpen dat het gezellig is, maar willen graag benadrukken dat alcohol en verkeersdeelname niet samengaan. Ga nuchter achter het stuur zitten, of zorg voor een BOB!

Op straat hangen inmiddels de BOB campagneborden om mensen er aan te herinneren dat ze iemand moeten regelen die fris blijft om ze weer veilig naar huis te brengen. We willen tenslotte allemaal dat alle weggebruikers fijne feestdagen beleven en gezond 2018 ingaan. Om deze boodschap kracht bij te zetten, organiseren Veilig Verkeer Nederland (VVN) en TeamAlert acties in onze regio.

Donderdagavond 21 december staat VVN met de BOB auto en een kerstboom die vol hangt met BOB kerstballen op Plein ’40-’45 in Amsterdam. Mensen krijgen een BOB kerstbal mee, als ze beloven een Bob te regelen tijdens de feestdagen. Ze krijgen ook een gele BOB armband mee, zodat de BOB die met de feestdagen om kan doen. Dat helpt de BOB om zich aan de afspraak te houden en helpt de mensen waarmee hij op stap is om de Bob eraan te herinneren dat hij geen alcohol drinkt. De BOB auto zit gevuld met ballonnen. Mensen mogen raden hoeveel erin zitten om kans te maken op een workshop alcoholvrije cocktails maken voor 5 personen.

Zaterdag 23 december gaat TeamAlert met het project StreetTalk naar de Winter Village in Hoofddorp. Een videoteam benadert groepen vrienden. Jongeren worden voor de camera geconfronteerd met vragen en stellingen over actuele onderwerpen rondom verkeersveiligheid, zoals alcohol in het verkeer. Daarnaast kunnen jongeren in een veilige omgeving de risico’s van alcohol in het verkeer ervaren. Met een virtual reality bril maken ze een korte autorit waarin de effecten van het gebruik van alcohol verwerkt is: tunnelvisie en wazig zicht. De voorlichtingsmedewerkers gaan vervolgens met jongeren in gesprek over de risico’s en gevaren van alcohol in het verkeer.

Vanzelfsprekend werkt de politie voor ieders veiligheid ook weer mee aan deze campagne. De komende periode worden er op verschillende plekken in de regio extra alcoholcontroles uitgevoerd. Zo komen u én uw familie en vrienden veilig op de plek van bestemming.