Op donderdag 1 december trapt de Amsterdamse Collegetour zijn tweede seizoen af met BNN-presentatrice Geraldine Kemper als gast. De Amsterdamse Collegetour brengt studenten van het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) in Amsterdam in contact met inspirerende gasten. Deze vierde editie wordt gehouden bij het Hout- en Meubileringscollege (HMC).

Zo’n 125 mbo-studenten mogen Kemper het hemd van het lijf vragen, onder leiding van haar BNN-collega Jan Versteegh. Wat waren haar ambities en hoe heeft ze die gerealiseerd? Welke keuzes heeft ze daarin gemaakt? Welke hoogte- en dieptepunten kwam ze tegen in haar carrière? Wat is voor haar belangrijk in het leven en wat wil ze nog bereiken? Maar ook: welke tips heeft ze voor de mbo-studenten die nog volop bezig zijn hun eigen talenten te ontwikkelen? De collegetour levert persoonlijke, inspirerende en vaak een tikkeltje eigenwijze verhalen op.

Kemper won door het tv-programma ‘Sterretje Gezocht’ haar baan als presentatrice bij BNN. Ze presenteerde ‘Try Before You Die’ en zit sinds 2009 in het vaste team van het programma ‘Spuiten en Slikken’. Daarnaast reist ze de wereld rond, zowel voor ‘Spuiten en Slikken op Reis’, als voor ‘3 op Reis’. In 2015 werd Kemper uitgeroepen tot meest begeerde vrijgezel van Nederland, maar ze was in 2015 en 2016 ook genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Vrouw. Eerder dit jaar nam ze het nog op tegen Jan Versteeg in ‘Jan versus Geraldine’. Ze zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende collegetour te worden!

Amsterdamse Collegetour

De Amsterdamse Collegetour is een gezamenlijk initiatief van studenten van het ROC van Amsterdam, ROC TOP, het Mediacollege Amsterdam en het Hout- en Meubileringscollege.

Dit is de vierde bijeenkomst; ook in 2017 gaat de Amsterdamse Collegetour door. De collegetour wordt van A tot Z door de Amsterdamse studenten zelf georganiseerd.

MBO-Agenda Amsterdam

De Amsterdamse Collegetour wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Amsterdam vanuit de Amsterdamse MBO-Agenda. Dit is de gezamenlijke agenda, waarin de gemeente en alle Amsterdamse mbo-instellingen inzetten op sterk middelbaar beroepsonderwijs voor nu en in de toekomst. Onderwijs dat kwalitatief goed is, jongeren een succesvolle schoolloopbaan biedt en hen goed voorbereidt op de eisen van de arbeidsmarkt en samenleving.

Meer weten? Kijk op www.amsterdamsecollegetour.nl