AMSTERDAM - Wanneer je gaat verhuizen zijn er een hoop zaken die je zult moeten gaan regelen. Naast de inrichting van je nieuwe huis, en alle administratieve dingen die je moet regelen, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je huidige bezittingen in je nieuwe huis terecht komen. Zelf gaan lopen sjouwen met je hele inboedel kan behoorlijk onpraktisch zijn en bovendien een hoop tijd en energie kosten, zeker wanneer je niet beschikt over geschikt vervoer. Gelukkig kun je tegenwoordig al voor een lage prijs verhuizers en vervoer inhuren, bijvoorbeeld via deze verhuisservice in Amsterdam. Lees snel verder voor een paar praktische tips die je kunnen helpen tijdens je verhuizing!

Zorg dat alles van te voren geregeld is
Voordat je daadwerkelijk in kan gaan trekken in je nieuwe woning zijn er een hoop zaken die geregeld moeten worden. Daarbij zijn er zowel administratieve taken die voor je oude huis als voor je nieuwe huis moeten gebeuren. Zo moet je ervoor zorgen dat al je huidige contracten, bijvoorbeeld je energiecontract, op tijd worden opgezegd, zodat je niet door hoeft te betalen en geen problemen krijgt. Je kunt hier maar beter tijdig mee beginnen: veel bedrijven hanteren een opzegtermijn en delen boetes uit wanneer je je verhuizing niet op tijd hebt doorgegeven. Zorg er ook voor dat al je post naar het nieuwe adres wordt verstuurd! Zo voorkom je dat je juist in deze chaotische periode belangrijke brieven mist.

Maak een plan voor de verhuisdag
Veel mensen kiezen er bij het verhuizen voor om dit in een of twee dagen te doen. Dat is vaak ook een goed idee: zo voorkom je dat de verhuizing langer gaat duren dan je had voorzien, en zorg je ervoor dat je inboedel niet tussen twee woningen verdeeld is. Daarom kan het een goed idee zijn om deze dagen van te voren al in te plannen, door bijvoorbeeld een startdatum en een schema te bedenken. Niet alleen weet je zo precies wat er allemaal moet gebeuren, ook zorg je er op deze manier voor dat de verhuizing zo efficient mogelijk verloopt. Het is wel een goed idee om in deze planning wat extra marge in te calculeren als het op tijden aankomt: er gaat bijna altijd wel iets mis, en het is onhandig als daardoor je hele planning uit elkaar valt.

Huur een paar verhuizers in
Veel mensen denken dat het inhuren van verhuizer enorm prijzig is, en kiezen er daardoor voor om alles zelf te doen. Dat is zonde, aangezien je met het inhuren van verhuizers een hoop tijd (en rugpijn) kunt besparen, en bovendien hoeft dit vaak helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk veel verhuisbedrijven die voor een voordelig tarief een all-in pakket aanbieden, waarmee je er voor zorgt dat er zowel verhuizers als praktisch vervoer aanwezig is. Zo voorkom je dat je na de verhuizing nog dagen bij moet komen, en bovendien kan je op deze manier een stuk meer voor elkaar krijgen binnen de gegeven tijd! Meer over Student verhuis service vindt je hier.