NOORD HOLLAND - Deze week rijdt de VrijheidNH-bus door de provincie. Noord-Hollanders kunnen de bus op werkdagen van 12.00 tot 16.00 uur bezoeken en er hun verhaal over vrijheid brengen. Presentator Sipke Jan Bousema neemt de verhalen in ontvangst.

Sipke Jan zal er ook verhalen over Vrijheid vertellen. Verhalen van mensen uit de provincie Noord-Holland, verhalen uit de geschiedenis van Noord-Holland. Maar de inwoners van Noord-Holland er worden vooral uitgenodigd om naar de bus te komen en hun eigen verhaal over vrijheid op te schrijven. Want vrijheid is een groot goed. En iets om altijd weer bij stil te staan en om over te praten. Bij de bus staat een verhalenboom. Als het verhaal opgeschreven is, wordt het vel papier als een nieuw blad in de boom gehangen. Zo wordt de boom steeds voller.

Na vier dagen verzamelen van verhalen zal de bus op de ochtend van 5 mei arriveren op het terrein van Bevrijdingspop, waar iedereen de verhalen kan lezen. Uiteindelijk zullen de verhalen worden gebundeld en aangeboden aan Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland.

Tourschema

De VrijheidNH-bus begon de tour op maandag 1 mei met als bestemming het Raadhuisplein in Heerhugowaard (zie foto) en bezocht op 2 mei op het Betje Wolfplein in Hoorn. De bus staat ook de rest van de week nog klaar voor uw verhalen over vrijheid:

  • op 3 mei van 12.00 tot 16.00 uur in de Beatrixstraat, tegenover de voormalige V&D, in Den Helder;
  • op 4 mei van 12.00 tot 16.00 uur op de Grote Markt in Haarlem;
  • op 5 mei op Bevrijdingspop in Haarlem.