AMSTERDAM - Van 1 tot en met 11 februari kunnen alle bewoners van de Tilanusstraat stemmen over hoe hun straat er in de toekomst uit gaat zien. Twee van de drie varianten zijn het resultaat van de inspanningen van een werkgroep van bewoners uit de straat.

De Tilanusstraat heeft een opknapbeurt nodig. Begin 2016 presenteerde het stadsdeel een nieuw inrichtingsplan. Onderdeel hiervan was het vervangen van de bomen in de straat, wat op weerstand stuitte bij meerdere bewoners. Eind 2016 besloot het algemeen bestuur van stadsdeel Oost om op een aantal projecten en thema’s nieuwe vormen van bewonersparticipatie toe te passen.

Alternatieve plannen

Voor de Tilanusstraat betekende dit dat een werkgroep van gelote bewoners aan de slag ging met het bedenken van alternatieve plannen voor de herinrichting van de straat. In 2017 zijn zij, in samenspraak met ambtenaren, tot meerdere alternatieven gekomen.

Verkiezing

Van 1 tot en met 11 februari 2018 kunnen alle bewoners van de Tilanusstraat en directe omgeving stemmen op hun voorkeursvariant van inrichting van de straat. Twee varianten zijn ingebracht door de werkgroep van bewoners, de derde variant is het oorspronkelijke ontwerp van het stadsdeel.

De ontwerpen presenteren we vanaf 1 februari op de projectpagina Tilanusstraat. Via deze pagina kunnen bewoners ook stemmen met een unieke code per adres die zij uiterlijk 1 februari ontvangen.

Inloopavonden

Op 1 en 7 februari zijn er inloopavonden in het Badhuistheater, Boerhaaveplein 48, waar bewoners van 19.00 tot 21.00 uur impressies van de ontwerpen kunnen bekijken. Bewoners die niet in de gelegenheid zijn online te stemmen, kunnen op een van deze avonden doen alsnog hun stem uitbrengen.

Uitslag

Op basis van de uitslag van de stemming stelt het algemeen bestuur van stadsdeel Oost op 20 februari 2018 het voorlopig ontwerp voor herinrichting van de Tilanusstraat vast.