AMSTERDAM - Misschien heeft u de BabbelBank de afgelopen tijd al gespot in de Amsterdamse binnenstad. De opvallende oranje bank is een initiatief van een groep creatieve studenten aan de Hogeschool van Amsterdam. Het doel van de BabbelBank is om zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact te brengen, al is het voor een kort praatje. Met als boodschap: kijk af en toe eens op van je mobieltje en ga in gesprek met een onbekende.

Tegenwoordig is de mobiele telefoon niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Mensen zijn volledig gefocust op hun mobiele telefoon. In de metro, tijdens het wachten en in de pauze. We worden liever afgeleid door de smartphone dan door een collega die een praatje wil maken, laat staan door een vreemde. Wanneer is de laatste keer dat jij een gesprek bent aangegaan met een vreemde? Zonde, vinden wij. Vandaar dat de BabbelBank in het leven is geroepen.

De opvallende oranje bank staat op verschillende plekken in Amsterdam, waar het mogelijk is om zonder verplichtingen plaats te nemen en een praatje te maken. Omdat twee vreemden misschien niet meteen een onderwerp paraat hebben om over te praten, helpen wij een handje door verschillende gespreksonderwerpen aan te reiken om het gesprek te starten en gaande te houden. Denk bijvoorbeeld aan een dilemma: je moet rollen over elk zebrapad of je moet altijd over jezelf praten in de derde persoon.

De BabbelBank staat tot en met eind januari op verschillende openbare locaties in Amsterdam. Via de Instagram- en Facebookpagina @babbelbank is per dag te zien waar de BabbelBank staat.

De BabbelBank is een initiatief van studenten Ahmed, Ayse, David, Evelyn, Hassan, Iris, Jolien, Lars, Safak, Sem en Tim.