Autoverzekering Amsterdam fors goedkoper

Inwoners van Amsterdam betaalden in 2023 bijna 8% minder voor hun autoverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite https://www.geld.nl/. In 2022 betaalden Amsterdammers gemiddeld 100 euro per maand voor hun autoverzekering. In 2023 is de premie van de autoverzekering gedaald naar 92 euro per maand. Op jaarbasis kostte een autoverzekering bijna 95 euro minder in 2023.

Ondanks de daling van de gemiddelde autopremie in Amsterdam, betalen inwoners van de hoofdstad toch meer dan de gemiddelde Nederlander. Landelijk kostte een autoverzekering gemiddeld 74 euro per maand. Een Amsterdammer betaalt dus 24% meer premie voor zijn autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander.

Tip! Wil jij een autoverzekering met de laagste premie? Ga dan je autoverzekering vergelijken op Geld.nl. Zo vind je direct online de goedkoopste autoverzekering die het beste bij je past!

Autoverzekering Amsterdam goedkoper door minder auto’s

Dat de premies voor autoverzekering in Amsterdam dalen, komt voornamelijk doordat er minder auto’s rondrijden en het aantal autodiefstallen afneemt. In Amsterdam waren er gemiddeld 239 auto’s per 1.000 inwoners in 2023. Dat is het laagste aantal van de 10 grootste steden in Nederland en ook minder dan de jaren ervoor. “Met minder auto’s in het verkeer, is er een lager risico op een ongeval. Dit vertalen autoverzekeraars door in lagere premies voor de autoverzekering”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl

Daarnaast daalde het aantal autodiefstallen in Amsterdam met bijna 9 procent volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). “Een vermindering van criminaliteit is gunstig voor autoverzekeraars. Ook dat zorgt ervoor dat autoverzekeraars minder premie vragen”, aldus Bulthuis.

Autoverzekering Amsterdam duurder dan gemiddelde Noord-Holland

Inwoners van Amsterdam betalen toch meer dan de gemiddelde inwoner van Noord-Holland. Dit komt doordat Noord-Holland in 2023 de grootste daling ervaarde in de premie van autoverzekeringen. In 2023 betaalde de gemiddelde inwoner van Noord-Holland bijna 73 euro per maand voor zijn autoverzekering, wat op jaarbasis ongeveer 233 euro minder is dan wat een Amsterdammer voor zijn autoverzekering betaalt.