AMSTERDAM - Vooral onder jonge hoogopgeleide vrouwen in Noord Holland is astrologie booming. ‘Astrologie is meer dan je daghoroscoop lezen’, zegt Linda Molenaar (29 jaar) uit Amsterdam. Molenaar heeft economie gestudeerd en werkt bij een grote bank in Amsterdam. ‘Astrologie is praktisch en heeft niets met geloven of bijgeloof te maken, astrologie heeft te maken met het verwerven van kennis’. aldus Molenaar.


Astrologie en Noord Holland

Uit onderzoek van Mediumchat.nl blijkt dat inwoners van de provincie Noord Holland zich meer in astrologie verdiepen dan inwoners van andere provincies. Astrologie is nog steeds geen wetenschap, maar volgens wetenschappers al 4000 jaar een vorm van waarzeggerij. Dit gegeven weerhoudt veel hoog opgeleiden niet om toch in astrologie te geloven. In de Verenigde Staten van Amerika leggen veel hoogopgeleiden de meningen van wetenschappers over astrologie naast zich neer. Volgens 63 procent van de 18- tot 40-jarigen Amerikanen is astrologie wel degelijk een wetenschap en geen pseudowetenschap.


Astrologie en anderen beter leren kennen

‘Een horoscoop kan veel meer over jezelf onthullen dan je denkt. Je geboortehoroscoop is een tekening van de stand van de planeten ten tijde van je geboorte. De tekening is niet goed, maar zeker ook niet slecht, ze is gewoon zoals ze is. Door objectief naar je geboortehoroscoop te kijken kun je jezelf, maar ook anderen beter leren kennen. Je kunt de planeten in jouw horoscoop plaatsen in de horoscoop van je partner, kind of collega. De plaatst waar ze komen te staan vertelt wat de ander van jou ervaart en wat je losmaakt in de ander’, zegt Molenaar.


Daten en Astrologie
Miljoenen mensen vragen tijdens een eerste date naar zijn of haar sterrenbeeld om meer over de karaktereigenschappen van de ander te ontdekken. Sterrenbeelden passen immers niet altijd bij elkaar, waardoor een gelukkige, langdurige relatie lastig kan worden. Gelukkig zijn er voor aanhangers van astrologie nu datingapps die filteren op sterrenbeelden. Of astrologie een wetenschap is of niet, astrologie bestaat 4000 jaar en zal altijd blijven bestaan.