AMSTERDAM - Op donderdag 2 februari, heeft mevrouw Co Slot-Helleman de Andreaspenning van de stad Amsterdam gekregen. Zij kreeg de onderscheiding omdat zij al ruim 50 jaar actief is bij de Christelijke Gymnastiek Vereniging Vlug en Vaardig Osdorp. De onderscheiding werd tijdens de Sportverkiezing Nieuw-West uitgereikt door Ronald Mauer, lid van het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Nieuw-West.

In 1961 werd de Christelijke Gymnastiek Vereniging Vlug en Vaardig Osdorp opgericht. Omdat haar dochters bij de vereniging turnden, besloot mevrouw Slot-Helleman om ook actief te ondersteunen als penningmeester. Als oud-turnster ging zij vervolgens opleidingen volgen om trainingen te mogen geven bij Vlug en Vaardig.

Naast haar functie in het bestuur en het lesgeven organiseerde zij ook de onderlinge wedstrijden en werd zij aanspreekpunt voor de ouder en andere verenigingen. Naast het besturen was en is mevrouw Slot-Helleman sinds 2006 ook zeer actief als organisator van het jaarlijkse kampeerweekend van de jeugd vanaf 7 jaar, waar de afgelopen jaren ruim 500 kinderen aan deel hebben genomen. Inmiddels is mevrouw Slot-Helleman 87 jaar een geeft zij nog altijd les aan kinderen van oud-leden.

Andreaspenning
De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die grote prestaties hebben verricht op sociaal, cultureel, maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam met een landelijke uitstraling. En voor personen die zich minimaal tien jaar als vrijwilliger voor een maatschappelijk doel hebben ingezet