AMSTERDAM - Vandaag, donderdag 15 december, heeft mevrouw Jean Heukensfeld de Amsterdamspeld uitgereikt gekregen door burgemeester Van der Laan. Dit gebeurde tijdens haar afscheidsreceptie.  

Mevrouw Heukensfeld werkt sinds eind jaren ‘80 bij de Albert Heijn aan de Vijzelstraat. Zij wordt binnenkort 70 jaar en gaat met pensioen. Mevrouw Heukensfeld betekent veel voor de buurt en voor de klanten, ze doet veel meer dan het werk van haar vereist. Zij verbindt en zorgt voor cohesie in de drukke binnenstad waar men zich soms verloren kan voelen tussen de toeristen. De klanten gaan bij haar in de rij staan omdat zij iedereen kent, vraagt hoe het met de klant gaat en oprecht blij is als een klant weer na een tijd de winkel bezoekt. Iedereen waardeert haar persoonlijke aandacht en geniet daarvan.

Amsterdamspeld Voor de Amsterdammers die zich minimaal vijf jaar op bijzondere wijze en onbetaald hebben ingezet voor de Amsterdamse samenleving op sociaal, maatschappelijk, cultureel of economisch gebied. De speld wordt ook toegewezen aan personen die eenmalig een unieke prestatie hebben verricht voor de Amsterdamse samenleving.