AMSTERDAM - Wist u dat iepen bekend staan om hun voedzaamheid? En dat olifanten ze een smakelijk hapje vinden? Omdat we er in Amsterdam meer dan genoeg hebben, krijgen de olifanten van Artis een eigen voederbos met wel 2.000 bomen in het Westelijk Havengebied. De eerste lichting iepentakken wordt op 4 juli gesnoeid en gevoerd.

In april 2016 is het iepenbos, met drie soorten iepen, speciaal aangelegd door de gemeente om Amsterdamse dieren te voeden.

Lekker maar ook verstandig

De iepen zijn niet alleen een lekkere, maar ook een milieubewuste snack. Bomen kunnen namelijk heel goed worden ‘hergebruikt’. De iep groeit zo hard, dat deze één jaar na het snoeien al weer aangegroeid is voor de volgende lichting. Ideaal voor het voeden van onze Amsterdamse dieren.

Duurzame investering

Het voederbos is betaald uit de Groengelden van de gemeente. Omdat de bomen steeds aangroeien, is het een duurzame investering en een goed voorbeeld van de circulaire economie. Bij een circulaire economie worden producten en materialen eindeloos hergebruikt en behouden grondstoffen hun waarde.