STRAATSBURG - De Amsterdamse Liesje Schreinemacher is vandaag geïnstalleerd in het Europees Parlement. De jonge advocate wist met een frisse campagne maar liefst ruim 37.500 stemmen binnen te halen en eind mei bleek dat dit voldoende was voor een zetel in het Europees Parlement. “Geweldig dat zoveel mensen mij het vertrouwen geven om hier keihard voor Nederland aan de slag te gaan!”, aldus Schreinemacher.

Samen met haar drie VVD-collega’s zal ze zich hardmaken voor de grote onderwerpen binnen de Europese Unie, “Ik wil mij gaan inzetten voor alle hardwerkende Nederlanders, want uiteindelijk moet de Europese Unie vooral voor ons werken in plaats van andersom.” In de loop van deze week zullen de portefeuilles definitief bekend worden.

Amsterdam blijft voor Schreinemacher natuurlijk speciaal. “Amsterdam blijft mijn thuis, dus ik zal uiteraard ook de dossiers in de gaten houden die belangrijk zijn voor onze hoofdstad. Ik zit in een fractie met een Rotterdamse, een Fries en onze delegatieleider komt uit Overijssel. Nou, dan is het volgens mij wel duidelijk bij wie het Amsterdamse hart klopt”, lacht Schreinemacher. “Maar zonder gekheid. We hebben hier echt een goed, jong en energiek team. Dus tijd om aan de slag te gaan, ik heb er zin in!”