AMSTERDAM - Jaarlijkse worden er meer dan 10.000 nieuwe Amsterdammertjes geboren. Hun ouders, vaak trots inwoners van de stad, hebben vanaf vandaag de mogelijkheid om een typisch Amsterdams geboortekaartje met grachtenpandjes, de Westertoren of plattegrond van Amsterdam te versturen.

Vraag naar Amsterdamse geboortekaartjes

“We kregen steeds vaker de vraag of we geboortekaartjes wilden maken met Amsterdamse elementen. Dit toont dat er vanuit de hoofdstad behoefte is aan geboortekaartjes die laten zien waar het Amsterdamse baby’tje vandaan komt. Ouders zijn trots op hun stad en laten dit graag zien met het kaartje dat ze versturen,” vertelt Corinne de Vries van Hippe-Geboortekaartjes.nl, de site waar de exclusieve collectie te vinden is.

Eigen ontwerp

Op de geboortekaartjes, die ontworpen zijn volgens de laatste trends, zijn Amsterdamse iconen te vinden, zoals natuurlijk de Arena, grachtenpanden en Amsterdammertjes. Leuk weetje: de voorbeeldkaartjes zijn voorzien van de populairste Amsterdamse babynamen van dit moment, waaronder Adam, Olivia en Hugo. Corinne de Vries: “We wilden een originele collectie ontwerpen, die helemaal past bij echte Amsterdamse baby’s. Volgens mij is dat gelukt!”

Amsterdam in je paspoort

Onlangs was in het nieuws dat ouders van kinderen die in het Amstelland ziekenhuis in Amstelveen worden geboren het jammer vinden dat hun baby’s geen ‘Amsterdam’ in hun paspoort hadden staan. Volgens Hippe-geboortekaartjes.nl is de geboorteplaats slechts een detail. “Het geboortekaartje daarentegen zegt wél een hoop over het pasgeboren kind en de plek waar hij of zij vandaan komt. Een échte Amsterdamse baby kan vanaf nu een Amsterdams geboortekaartje krijgen.” aldus Hippe-Geboortekaartjes.nl.