AMSTERDAM - Beleggers uit Amsterdam hebben de weg naar Bitcoin massaal gevonden. De koers staat op recordhoogte, ondanks dat het coronavirus de wereld nog in zijn greep heeft.

In maart 2020 zorgde het coronavirus voor veel onzekerheid op de markten, de koersen van aandelenindexen, goud en olie daalden hard. Bitcoin bleef niet achter en daalde zelfs tot 4.800 euro, maar is inmiddels helemaal hersteld.

Je zou verwachten dat een dalende Bitcoin koers veel doet met het vertrouwen van Amsterdammers in Bitcoin en andere cryptovaluta. Cryptocurrency bedrijf BLOX enquêteerde 1.370 beleggers om hier achter te komen. Uit de resultaten blijkt dat het vertrouwen in Bitcoin onder Amsterdammers alleen maar is toegenomen.

Amsterdammers hebben juist meer vertrouwen in Bitcoin
Beleggers uit Amsterdam vertrouwen nu juist meer in Bitcoin, dan voor de coronacrash in maart. De waarde van Bitcoin is sindsdien verzesvoudigd. 81% zegt meer of veel meer vertrouwen te hebben in cryptocurrency sinds maart. Dat percentage ligt ook veel hoger in Amsterdam dan in de rest van Nederland.

Bitcoin op één, Ethereum op twee
Over het algemeen investeren Amsterdammers op de eerste plaats in Bitcoin (82%). Daarnaast blijkt ook Ethereum heel populair onder beleggers (46%). Beleggers uit Amsterdam investeren ook in kleinere, cryptovaluta: 3% van de ondervraagden zegt ook XRP in hun portfolio te hebben. In deze categorie waren meerdere antwoorden mogelijk.

Voornamelijk mannelijke investeerders
Veruit het grootste deel van de investeerders uit Amsterdam is man (76%). Mannen kijken ook anders naar hun investering blijkt uit de enquête. Waar 51% van de vrouwen aangeeft te investeren voor de korte termijn, zegt 80% van de mannen dat ze Bitcoins kopen voor de lange termijn.