Iedereen is bekend met het witte of lichtbruine plastic bekertje. Samen met andere single-use plastic is dit vanaf 2021 verleden tijd. De europese unie doet deze producten in de ban. Als hoofdstad van nederland wordt amsterdam gedwongen om hierin het goede voorbeeld te geven. Daarom kiezen amsterdamse bedrijven steeds meer voor de kartonnen beker. Dit is namelijk een veel beter alternatief voor plastic!. Niet alleen omdat deze van karton is en daardoor veel milieuvriendelijker, maar ook omdat je deze kan bedrukken.

Juist in het bedrukken zitten de voordelen. Als je een beker bedrukt kun je hierop bedrukken wat je wilt, van het promoten van een event of het verlengen van je huisstijl. Promotie via kartonnen bekers is effectiever dan promotie via reclameborden of in bushokjes. Deze worden namelijk gezien als reclame en daardoor bewust vermeden. Een kartonnen beker heeft dit niet en de gebruiker zal daardoor vaker naar een beker kijken. Uit onderzoek is gebleken dat een kartonnen beker 54 x effectiever is dan een geprinte advertentie. Het toerisme in de stad groeit al jaren en daarmee ook het on-the-go koffie drinken. Wanneer je een beker bedrukt hebt met jouw bedrijfsnaam, heb je een effectief lopend reclame middel.

“Wij merken dat steeds meer Amsterdamse bedrijven gebruik maken van kartonnen bekers. De meerwaarde van kartonnen koffiebekers zit echt in de bedrukking. Je kunt zo voor je personeel en klanten zorgen door de koffie aan te bieden in kartonnen beker met een leuk ontwerp.” Aldus Michiel Willemsz van Cupsz.nl.

De ontwikkelingen in de beker markt gaan de laatste jaren erg hard. Zo is er naast een enkelwandige beker tegenwoordig ook een dubbelwandige beker. Er wordt een tussenruimte gecreëerd wat zorgt voor betere isolatie. De dubbelwandige beker is vergelijkbaar met de dubbelwandige glazen thee beker en tegenwoordig ook beschikbaar in karton.