AMSTERDAM - Elke winter verandert Amsterdam weer in een waar lichtjesspektakel. De mooiste manier om daarvan te genieten is vanaf het water. Dus kies een boottocht en laat laat je betoveren door de pittoreske grachten van onze hoofdstad. In de winter, als het lang donker is, is Amsterdam op zijn mooist! De vele lichtjes langs de toch al zo pittoreske grachten toveren de binnenstad dan om in een ware sprookjesstad! De bruggen, de grachtenpanden, alles is verlicht. Het water glinstert. Zo mooi is onze hoofdstad als het donker is.

Het Amsterdam Light Festival vanaf het water

De maanden november, december en januari, de meest donkere maanden van het jaar, zijn in Amsterdam de gezelligste maanden! Niet alleen kun je dan genieten van de prachtige verlichting in de stad, maar ook van de vele evenementen, zoals een ijsbaan en diverse kerstmarkten.

Maar het meest genieten van winters Amsterdam doe je vanaf het water, tijdens een boottocht. Op een van de luxe rondvaartboten vaar je tijdens het Amsterdam Light Festival door de grachten, die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan, en over de Amstel en geniet je van de lichtshow die de statige grachtenpanden, bruggen en lantaarns voor je opvoeren. Er zijn diverse boten waar je uit kunt kiezen, met elk hun eigen karakteristieken. Zo is er de geheel overdekte luxe salonboot, maar ook een semi-overdekte boot, waar je romantisch onder een dekentje kunt genieten van de sfeer in Amsterdam.

Ideaal voor een dagje uit

Zoek je een leuk of romantisch uitje in de binnenstad van Amsterdam met vrienden of je lief? Dan is een boottocht van de Amsterdam Boat Experience zeker geschikt! Er zijn diverse arrangementen te boeken, van losse tickets, die je al voor € 19,50 kunt bestellen, tot een arrangement met onbeperkt glühwein, bier, wijn en fris. De meeste tochten duren ongeveer 75 minuten waarin je geniet van de prachtig verlichte Amsterdamse grachtengordel. Combineer de boottocht met een hapje eten in de vele restaurantjes en cafeetjes of een bezoek aan een van de vele andere uitgaansgelegenheden van de eeuwenoude binnenstad en je hebt een perfect uitje!

Wanneer is het lichtjesfestival?

De lichtjes in de Amsterdamse binnenstad branden dagelijks van tussen 17.00u en 23.00u in de periode van in de periode van 30 november 2023 tot en met 21 januari 2024. De afvaarten van de rondvaartboten zijn daar speciaal op afgestemd en zijn tussen 17.00 en 22.00u. Zo kun je zelf kiezen en kun je op het door jou gewenste moment de rondvaart langs de wereldberoemde lichtjes van Amsterdam maken. De kaartjes zijn gemakkelijk en veilig te bestellen op de website van de aanbieder van de boottochten. Je kiest een datum en tijdslot en het type boot dat je wilt. De beschikbare tijden verschijnen in beeld. Afrekenen doe je eenvoudig via iDeal of met creditcard. In slechts enkele kliks is een onvergetelijke avond in de Amsterdamse grachten geboekt! Kun je onverwacht niet op de geboekte datum of tijd? Dan kun je tot 24 uur van te voren je boeking geheel gratis wijzigen. We wensen je een behouden vaart en vooral heel veel plezier!